Afbeelding
CJG Veenendaal

Bijdrage Centrum Jeugd en Gezin van ruim 3,6 miljoen

19 december 2021 om 12:00 Politiek

VEENENDAAL Voor de werkzaamheden van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) stelt het college voor volgend jaar een bijdrage van 3.601.159 euro vast. Dit is voor de begroting van 2022 inclusief de indexatie van 3,56 procent. En Veenendaal keurt tevens in met de meerjarenraming 2023-2025. De Stichting CJG Veenendaal heeft bij de gemeente haar ‘Koersplan CJG 2022 en verder’ gepresenteerd. Zij zal dit jaarlijks vertalen in een jaarplan met het dagelijks werk.

door Peter Kuijpers

Het CJG heeft vanaf 2018 vanuit het opgebouwde fundament een vernieuwde strategische koers ingezet. Zij heeft nu een stevige organisatie met een compact en slagvaardig management, adequate ondersteuning en vier focusteams, laat het college de raad weten. ,,In de basis verandert er qua structuur niet heel veel in het nieuwe Koersplan. Het CJG blijft werken volgens haar vier pijlers: preventie, toegang, regie en ambulante dienstverlening. Zij blijven dus sturen op de hulp die ingezet wordt en houdt meer grip op de kosten. In preventie is dit wat minder, mede omdat Veens Welzijn die voor een deel oppakt’’, aldus wethouder Martijn Beek. Onder andere projecten als de scheidingstafel doen zij volgens de wethouder gezamenlijk en bijvoorbeeld is de indicatie van VVE nu naar Veens Welzijn. ,,De intake voor het vinden van hulp voor kinderen en jongeren blijft bij het CJG’’, duidt de wethouder.

Veens Welzijn is één van de samenwerkingspartners voor het CJG in het Sociaal Domein, naast professionals met verschillende specialismen. ,,De stichting wil nu met een nieuw koersplan voor de komende vier jaar gaan werken met actuele ontwikkelingen. Bijvoorbeeld het normaliseren van de hulpvraag. Je hoeft niet perse gelijk het CJG te bellen. Zij wil meer duidelijk maken wat je van het CJG kunt verwachten en wat je zelf kunt doen. Niet iedere opvoedvraag heeft gelijk geïndiceerde hulp nodig.’’ 

De Stichting Centrum voor Jeugd en Gezin wil hiermee ook meer aansluiten op de landelijke, regionale en gemeentelijke ontwikkelingen. Waarin burgers, professionals, instellingen en lokale en landelijke politici allemaal hun eigen verantwoordelijkheid hebben, geven burgemeester en wethouders de raad mee.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie