,,Geweldig dat inwoners zich inzetten voor deze historische plek in Veenendaal
,,Geweldig dat inwoners zich inzetten voor deze historische plek in Veenendaal", vindt wethouder Martijn Beek. Gemeente Veenendaal

Oud én nieuw bestuur van speeltuin ’t Hoorntje genomineerd voor vrijwilligersprijs

23 november 2021 om 13:03 Maatschappelijk

VEENENDAAL Het oude en het nieuwe bestuur van speeltuin ’t Hoorntje zijn gezamenlijk genomineerd voor vrijwilligersprijs De Lampion 2021. Maandag werden zij door wijkwethouder Martijn Beek in het zonnetje gezet. 

Even leek het doek gevallen voor speeltuin ’t Hoorntje. Het lukte de speeltuinvereniging, die al sinds 1966 bestaat, lange tijd niet om nieuwe bestuursleden te vinden. Het oude bestuur wilde het stokje graag overdragen. Niet gek, want sommigen zaten al 16 jaar in het bestuur. Op het allerlaatste moment stonden er toch Veenendalers op om de bestuurstaken over te nemen. Sommigen kwamen niet eens uit de wijk ’t Hoorntje.

GENERATIES Speeltuin ’t Hoorntje wordt volledig onderhouden door vrijwilligers. ,,Geweldig dat inwoners zich inzetten voor deze historische plek in Veenendaal”, vindt wethouder Martijn Beek. ,,Al 55 jaar spelen hier kinderen. Generaties hebben hier gelachen, gespeeld en de boel netjes en gezellig gehouden. Toch is het bijzonder dat mensen uit verschillende plekken van Veenendaal te hulp schieten bij het behouden van deze wijkspeeltuin. Dat mag niet onopgemerkt voorbij gaan. Deze vrijwilligers zijn terecht genomineerd.”

Zowel het doorzettingsvermogen van het oude bestuur als de helpende hand van de nieuwe bestuursleden leverde hen gezamenlijk deze nominatie op. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie