De Wielerronde van Scherpenzeel gaat dit jaar alsnog door: de renners starten en finishen als vanouds op de Vijverlaan.
De Wielerronde van Scherpenzeel gaat dit jaar alsnog door: de renners starten en finishen als vanouds op de Vijverlaan. Wil Weerd

Wielerronde Scherpenzeel gaat door: ‘verantwoord en gezellig’

3 september 2021 om 14:00 Uitderegio

REGIO Drie keer werd de Wielerronde van Scherpenzeel vanwege corona uitgesteld, maar later deze maand gaat het er eindelijk van komen: de negende editie van het wielerfestijn, met start en finish op de Vijverlaan, gaat op zaterdag 18 september door. ,,Heel mooi dat we in 2021 toch nog zo’n evenement kunnen organiseren.”

Lange tijd leek Picknickvalley de primeur van het eerste dorpsevenement in het coronatijdperk te hebben. Door de jaarlijkse dorpspicknick in het park voor Huize Scherpenzeel, die afgelopen zaterdag plaats zou vinden, ging echter alsnog een streep. Op zaterdag 18 september gaat de Wielerronde van Scherpenzeel wél door, zo verzekeren Bas Vlug, Jeroen de Mik en Remon Brink namens het organiserende comité. Zij leggen uit dat er veel aan gelegen is om het evenement door te laten gaan. ,,Als een evenement twee jaar niet doorgaat, raak je veel bekendheid kwijt. Bij deelnemers, bij vrijwilligers, bij publiek. Hoe langer je afwezig bent, hoe moeilijker het wordt om in een later stadium weer op te starten”, zo luidt hun redenering.

AFGESLOTEN HORECAPLEIN Drie keer werd het sportieve evenement al uitgesteld. Eerst ging het in juli 2020 niet door, waarna het verplaatst werd naar september 2020. Zonder resultaat. ,,Dit jaar hadden we al vlot door dat 3 juli wat vroeg zou komen, maar natuurlijk zagen we ook dat door de vaccinaties de kans groot zou zijn dat het in het najaar misschien wel mogelijk kon zijn. Daar hebben we al snel de focus op gelegd.” 

In overleg met wielerbond KNWU en medeorganisator wielervereniging Eemland uit Amersfoort, werd een plekje op de regionale wielerkalender gezocht en gevonden ,,De KNWU en Eemland zijn ook heel welwillend. Daar zijn we heel blij mee.”

Het trio dat het woord voert - de Wielerronde is een evenement van Ondernemersvereniging Scherpenzeel - is er ook van overtuigd dat het gaat lukken. ,,Voor het aanvragen van de vergunning hebben we goed contact met de gemeente. Natuurlijk zijn er extra regels, maar het is te doen. Wij zijn ervan overtuigd dat we een verantwoord en gezellig wielerevenement gaan neerzetten.” Wel zullen er maatregelen zijn: wie op 18 september het afgesloten horecaplein wil betreden, moet via Testen voor Toegang of de CoronaCheck-App kunnen aantonen dat ze coronavrij dan wel gevaccineerd zijn.

DIKKE BANDEN RACES Aan het sportieve programma wordt verder nauwelijks gesleuteld, behalve dat de Dikke Banden Races dit jaar niet doorgaan. ,,Voor het aanmelden voor de Dikke Banden Races zijn we ook aangewezen op de contacten met scholen, maar vanwege de zomervakantie was dat nu lastig. Om die reden hebben we dat onderdeel voor een keer geschrapt, maar in de plaats daarvoor komt een uitdagende pumptrack, waar de jeugd zich op kan uitleven. Minstens zo leuk.”

Verder is de tandemrace uit het programma gehaald, maar voor dat onderdeel was de afgelopen jaren steeds minder belangstelling. De koppeltijdrit, de KNWU-wedstrijd voor rijders uit de sportklasse en natuurlijk de wedstrijd voor de locals blijven gehandhaafd. Met name die laatste wedstrijd telt in Scherpenzeel. ,,In coronatijd zijn nog meer mensen begonnen met wielrennen, de sport wordt steeds populairder. We verwachten dat dat weer een spetterende race wordt, want er wordt door veel renners uit het dorp al hard voor getraind.”

Meer informatie op wielerrondescherpenzeel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie