Afbeelding
MMC

De Computerspecialist: Game pc’s die ‘kinderspel’ ontstijgen bij MMC Veenendaal

6 juni 2023 om 10:13 Zakelijk

VEENENDAAL De gamecomputers van MMC Veenendaal zijn verre van kinderspel. Elke game pc wordt volledig op maat in de winkel samengesteld en opgebouwd.

,,Voor ieder wat wils”, belooft medewerker Tom. ,,Van de beginnende speler met een klein budget tot de gevorderde of zelfs professionele videogamer. Ooit bouwden we een high-end installatie voor 10.000 euro voor een klant. De wens van de klant is leidend in onze custom made service.”

De gamewereld van MMC Veenendaal is grenzeloos. Een grote of kleine harde schijf, een eenvoudige videokaart of eentje voor zware grafische prestaties, verschillende processoren, kasten met of zonder houtwerk, RGB-verlichting of een glazen plaat die de techniek binnenin toont. ,,Het zijn eigenlijk fraaie meubelstukken, die een prominente plaats in je interieur verdienen.”

De Veenendaalse computerspecialist gebruikt in elke klasse drie configuraties: een basisuitvoering en twee high-end modellen. Er zijn ruim dertig verschillende kasten op voorraad. 

DE JUISTE VIDEOKAART

,,Een game pc kunnen we dus helemaal finetunen voor de klant. Het begint met de vraag: welke computerspellen speel je graag? Hierop baseren wij een configuratie die geschikt is voor de klant.”

Hoe krachtiger de videokaart, hoe scherper, vloeiender en gedetailleerder de videogame. Een shooter als ‘Call of Duty’ vraagt om een sterkere grafische kaart dan bijvoorbeeld een spel als ‘Minecraft’. 

,,Bij de assemblage gebruiken we uitsluitend A-merken. Voor bijvoorbeeld SSD’s alleen het merk Samsung, moederborden van Asus en Gigabyte. Dat kost weliswaar iets meer dan B-merken, maar daarvoor krijg je wel extra kwaliteit en betere prestaties. 

SAMEN BOUWEN AAN JE COMPUTER

Sommige mensen kopen zelf losse onderdelen, en komen dan met die ‘puzzelstukjes’ bij de computerzaak. Een heel gepuzzel dan om er een compleet geheel van te maken. Vrij uniek is dat jonge, beginnende gamers tegen een meerprijs mee mogen bouwen met de techneuten van MMC Veenendaal. 

,,Als je zelf de professionele kennis mist, dan bouwen we samen. Hoe gaaf is dat! Wie wordt daar niet enthousiast van? Onze mensen zijn zelf fanatieke en ervaren gamers. Ze kennen dus alle ins en outs, delen de passie met de klanten en staan die met raad en daad terzijde.”

Dit artikel wordt u aangeboden door Multimedia Center Veenendaal, Brouwersgracht 234 in Veenendaal, tel. 0318-830220, info@mmcveenendaal.nl, www.mmcveenendaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie