Bianca Bruins, het gezicht van de Veenendaalse vestiging van restaurant De Beren.
Bianca Bruins, het gezicht van de Veenendaalse vestiging van restaurant De Beren. Lilian Steensma

Bianca Bruins van De Beren: een vakvrouw in de horeca

1 maart 2023 om 12:30 Zakelijk

VEENENDAAL Het is in juli alweer vier jaar geleden dat restaurant De Beren in Veenendaal de deuren opende. Dat was net voor corona, dus franchisenemer Bianca Bruins kreeg het direct flink voor de kiezen. Gelukkig is ze een ondernemende aanpakker. ,,Het is keihard werken, maar dat past wel bij mij’’, zegt ze opgewekt. 

Het accent van Bianca verraadt dat ze niet opgroeide in Veenendaal. ,,Ik kom uit Barendrecht en woon nu in Ede, samen met mijn man en twee zoons’’, vertelt ze. ,,Mijn man Leo en ik zijn franchisenemer van twee restaurants van De Beren. Leo beheert het restaurant in Ede, ik de onderneming in Veenendaal.’’

BEZORGBEER

Twee vestigingen, dat is niet niks. ,,Klopt! Maar het bevalt ons goed. We houden allebei wel van een uitdaging. Ik was nog vrij jong toen ik mijn eigen bloemenzaak opende. Leuk, maar het was zwaar werk, vaak heel koud en mijn passie werd steeds minder. Ik gooide het roer om en begon samen met Leo een De Beren-vestiging die eten bezorgde, in de volksmond De Bezorgbeer. Dat beviel goed, maar tijdens dat bezorgen hadden we maar minimaal contact met onze consumenten. We gingen dat contact missen.’’ Tijd voor iets nieuws dus. Bianca en Leo namen het restaurant van De Beren in Houten over. Toen alles daar op rolletjes liep, besloten ze een restaurant op een nieuwe locatie te beginnen. Omdat ze niet konden kiezen tussen Veenendaal of Ede, zeiden ze tijdens een nieuwjaarsreceptie voor de grap: ‘laten we eens gek doen, we gaan gewoon twee zaken vanaf de grond opzetten!’ Na heel wat gesprekken met verschillende partijen kwam die droom uit. Het mooie, vertrouwde restaurant in Houten werd verkocht. Bianca: ,,Helaas hadden we de pech dat corona zorgde voor zware tijden. Het zal nog wel even duren voordat we daar helemaal overheen zijn, maar wij zijn Beren in hart en nieren, dus dat komt wel goed!’’

DE KRACHT

Bij De Beren vind je voor elk wat wils. ,,Onze chef-kok stopt evenveel liefde in onze fantastische chateaubriand, als in onze heerlijke burgers’’, zegt Bianca. ,,Zelf ben ik een fan op de ossenhaaspuntjes en onze pindasaus vind ik écht de lekkerste van Nederland. Er samen met mijn lieve medewerkers voor zorgen dat onze gasten een geweldige beleving hebben en er zo een topdag van maken, daar geniet ik van.’’  

Restaurant De Beren is de ideale plek voor een gezellige lunch of een avond uit met vrienden, familie of collega’s. Het restaurant is zeven dagen per week open vanaf 11.30 uur. ,,En je kunt hier je elektrische auto opladen en gratis parkeren’’, besluit Bianca. ,,Wij hopen je een keer te verwelkomen in een van onze mooie restaurants!’’  

Het restaurant in Veenendaal is te vinden aan de Rondweg West 250-a, in Ede is De Beren gevestigd aan de Laan der Verenigde Naties 165. Meer op beren.nl.

Dit verhaal is gepubliceerd in de special Vakvrouwen, onderdeel van de editie van woensdag 1 maart februari van deze krant.

Lilian Steensma
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie