De nieuwe Tour de Francefiets was al in Veenendaal te bewonderen
De nieuwe Tour de Francefiets was al in Veenendaal te bewonderen PR Sportservice Veenendaal

Nieuwe Tourfiets van Jumbo-Visma in Veenendaal

16 mei 2022 om 09:46 Zakelijk Deel je nieuws

De Nederlandse wielerformatie Jumbo-Visma rijdt op Cervélo-fietsen. Zo wordt de Tour de France op het nieuwste model fiets gereden. Jeroen Wiggers, accountmanager van Cervélo, legde bij Bikebear Adventure uit, wat er zo speciaal is aan de nieuwste Tourfiets.

“We kregen een kijkje in de keuken van het topmerk Cervélo,” aldus  Mike Schoeman van Bikebear Adventure. “Wiggers vertelde over de eisen vanuit de UCI, over verschillende soorten carbon, opbouw van de fiets en de balans tussen snelheid, comfort, stabiliteit en stuureigenschappen. Dan blijkt dat er heel veel wetenschap wordt verwerkt bij de ontwikkeling van racefietsen.”

Bikebear Adventure is officieel dealer van het merk Cervélo, dat in 1995 is opgericht door de Nederlander Gérard Vroomen en de Canadees Phil White. Oorspronkelijk richtte Cervélo zich op tijdritfietsen, maar tegenwoordig maakt ze ook racefietsen en triatlonfietsen. Bovendien heeft Bikebear zich gespecialiseerd in gravelbikes van Vervélo.

Het Cervélo Tech Event was een onderdeel van de vele fietsevenementen die in mei in Veenendaal worden georganiseerd. Deze week staan nog meer wielerevenementen op het programma. Woensdagavond is in DownTown een wielercafé, terwijl vrijdag en zaterdag volledig in het teken van Veenendaal-Veenendaal staan. Behalve profkoersen zijn er ook wedstrijden voor de jonge jeugd (dikkebandenrace), jonge wielrenners en het NK voor Raadsleden. In DownTown is de hele week nog de wielershirttentoonstelling te bewonderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie