samenwerking CLV
samenwerking CLV Cees Koenraad

Jongeren bewust aan de slag met hergebruik goederen

26 april 2022 om 17:38 Zakelijk Deel je nieuws

Samenwerking Restore kringloop en Christelijk Lyceum Veenendaal (april 2022)

In de afgelopen drie weken werd Restore kringloop bezocht door 38 leerlingen van Economics & Social Business van het Christelijk Lyceum Veenendaal. Het doel was om door ondernemend leren, leerlingen kennis en vaardigheden over ondernemen bij te brengen. Hierbij was het uitgangspunt learning-by-doing.

Op de eerste maandag werden de leerlingen rondgeleid in de winkel van Restore Veenendaal en kregen zij een presentatie over Restore kringloop, waarin de organisatie met al haar werkzaamheden werd voorgesteld. Vervolgens hebben de leerlingen foto’s gemaakt van producten uit de winkel en zijn ze dit gaan vergelijken met de winkels met dezelfde producten. Hierbij werd gekeken naar nieuwprijzen om zo een indruk te krijgen van de prijsverschillen. En zo zie je maar, niet alleen helpen we het milieu door een product een tweede kans te bieden, maar we sparen ook veel uit in onze portemonnee.

In de tweede week gingen de leerlingen de wijk in om spullen in te zamelen en dat was best wel eng, aanbellen en vragen om goederen. Ondanks het slechte weer kwamen de leerlingen doorweekt terug met mooie verhalen en toonden zij trots de gegunde spullen. We willen de wijk hier dan ook hartelijk voor bedanken.

In de derde week werd de waarde bepaald van de gegunde spullen, eerst individueel en later in teams. Dit viel nog niet mee, want vragen we te veel of vragen we te weinig? Wat doet de concurrent? Allemaal vragen om de waarde per product te bepalen. Om te achterhalen of de juiste prijs bepaald was kregen de leerlingen een kraam in de winkel om daar in anderhalve week tijd hun spullen te mogen verkopen. Uiteraard is de opbrengst voor de school en gaat een deel naar een goed doel.

School en leerlingen bedankt voor de prettige samenwerking.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie