Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Gemeente Rhenen geeft financiële bijdragen voor publieksevenementen

7 juni 2023 om 09:35 Politiek

RHENEN De afgelopen jaren konden wegens corona veel evenementen geen doorgang vinden. De meeste daarvan worden door Rhenense verenigingen en hun vrijwilligers georganiseerd. ,,Dat die evenementen niet door konden gaan is jammer voor de Rhenense bevolking en de middenstand, maar ook voor de verenigingen en voor de vele vrijwilligers. Zij zijn het cement van de Rhenense samenleving”, zegt wethouder Dick Poortinga. 

Hij heeft het mandaat van de gemeenteraad gekregen om in de komende maanden van 2023 een bedrag van 150.000 euro ter beschikking te stellen aan Rhenense organisaties en verenigingen voor het organiseren van publieksevenementen. Daarbij zijn de voorwaarden verruimd, zodat er, ruimhartiger dan tot nu toe, subsidie aan een breed scala van evenementen verstrekt kan worden. En, wat ook een verruiming van de voorwaarden is, vanaf nu mogen evenementen die nog niet eerder gesubsidieerd werden, toch een aanvraag indienen bij de gemeente. 

110.000 EURO

Het maximum te subsidiëren bedrag per evenement is 20.000 euro. Dat bedrag mag 25 procent van de totale kosten van het evenement uitmaken. Overigens is de wethouder zich ervan bewust dat het jaar al vergevorderd is: ,,Ik hoop op veel aanvragen, maar houd er tegelijkertijd rekening mee dat het totale bedrag dat nog beschikbaar is niet op komt. Op dit moment (1 juni) is nog 110.000 euro beschikbaar. Als eind dit jaar een bedrag overblijft dan vloeit dat terug in de gemeentekas”.

De subsidieregeling geldt alleen voor evenementen te organiseren in 2023, daarna is het niet meer mogelijk om subsidie voor het organiseren van evenementen aan te vragen.

Sander van Opstal
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie