Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Pixabay

Veenendaal wil ontmoet- en speelplekken realiseren in Franse Gat

5 februari 2023 om 17:51 Politiek

VEENENDAAL De gemeente heeft gekozen in haar plannen bij bouwprojecten ook te kijken naar de mogelijkheden voor Bewegen, Ontmoeten, Sporten & Spelen (BOSS). En zij wil hier in de openbare ruimte tevens rekening mee houden. Dit beleid heeft Veenendaal op papier nu overal bij betrokken en daarom vindt het college het tijd dat dit in de wijken te zien zal zijn.

,,Het gaat hierbij om het concreet uitwerken van ons beleid Bewegen, Ontmoeten, Sporten & Spelen. Dit is niet alleen iets dat we graag willen, maar tevens mogelijk moeten maken. Bijvoorbeeld met het inrichten van speel- en ontmoetplekken’’, legt wethouder Dylan Lochtenberg uit. De gemeente heeft eerder met een bureau gewerkt dat geholpen heeft om de uitgangspunten voor het BOSS beleid voor Veenendaal op papier te zetten. Het college wil nu, in afwijking van het inkoopbeleid, de OBB adviseurs de opdracht geven de begeleiding en uitvoering te gaan doen op drie locaties in Veenendaal.

Dit gebeurt in de wijk waar al veel bouwactiviteiten op stapel staan. ,,We starten hiermee in het zuidelijk deel van het Franse Gat waar flink wat ontwikkelingen gaande zijn. Het bureau dat eerder adviseerde in het opstellen van het beleid, willen we nu tevens vragen ons als gemeente te ondersteunen in het realiseren van Bewegen, Ontmoeten, Sporten & Spelen. Onder andere met een goede participatie met de buurt’’, vervolgt Lochtenberg. Dit zal bijvoorbeeld gebeuren rondom het nieuwe Integraal Kind Centrum (IKC) Franse Gat aan de Karel Fabritiusstraat en nog twee andere plekken in de wijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie