Job Nagel in het actieshirt met olifantje Yunha bij het olifantenverblijf van DierenPark Amersfoort
Job Nagel in het actieshirt met olifantje Yunha bij het olifantenverblijf van DierenPark Amersfoort Foto gemaakt door Aafke Penning

Job (15) wandelt van Afrika naar Azië

25 oktober 2022 om 14:04 Overig Deel je nieuws

Dierenliefhebber Job Nagel (15) zag op 12 jarige leeftijd olifantje Yunha van DierenPark Amersfoort sterven aan het EEHV herpesvirus en besloot ter plekke dat hij íets wilde doen. Hij hoorde van de campagne Omarm Olifanten van Aafke Penning, waarbinnen met verschillende acties geld wordt ingezameld voor het onderzoek naar het virus, door Universiteit Utrecht Faculteit Diergeneeskunde. Binnen het onderzoek wordt er gekeken naar snellere diagnostisering, een betere behandeling en de ontwikkeling van een vaccin. 

Samen met Aafke bedacht Job een sponsorloop te doen. Door de coronaperiode kon dit niet eerder plaatsvinden, maar nu is het eindelijk mogelijk! Als aftrap voor die actie vertrekt hij 26 oktober om 9 uur van de Afrikaanse olifanten in Ouwehands Dierenpark Rhenen en wandelt naar de Aziatische olifanten in DierenPark Amersfoort. Tijdens deze tocht van bijna 33 kilometer krijgt Job steun van zijn ouders, zusje, vrijwilligers en collega’s. 

Als mensen zich geïnspireerd voelen is het fijn als ze zich aansluiten, dit bericht uitdragen en zo donateurs zoeken, of zelf een actie starten.

Om het voor mensen naast het steunen van dit goede doel extra leuk te maken is er een winactie, waarbij de twee donateurs met het hoogste bedrag 2 kaarten voor DierenPark Amersfoort mèt een rondleiding van gids Job ontvangen. 

Met deze actie wil Job meer aandacht creëren voor het onderzoek en zoveel mogelijk geld ophalen. Zijn teller staat bijna op de €1500, maar elke euro extra is zeer welkom, want er is veel geld nodig om het onderzoek voort te kunnen zetten.  Elke stap telt, elke euro telt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie