Afbeelding
Shantykoor Voor Anker

Jubilerend shantykoor Voor Anker huldigt jubilerende leden

25 november 2022 om 16:18 Muziek

VEENENDAAL Shantykoor Voor Anker heeft onlangs zes leden gehuldigd. Ze zijn al 20 of 25 jaar lid van het Veenendaalse koor dat zelf deze maand ook 25 jaar bestaat. De huldiging vond plaats op de feestavond ter ere van het 25-jarig jubileum van Voor Anker.

De oprichting van het koor was op 18 november 1997. Koorlid Herman Opperman: ,,Tijdens een jaarlijkse feestavond van het Ritmeester Veenzangers Mannenkoor had een aantal leden het plan opgevat om gezamenlijk enige oude en goed in het gehoor liggende zeemansliedjes ten gehore te brengen. Dit bleek zo’n succes dat besloten werd een ander koor op te richten dat zich uitsluitend bezig zou houden met dergelijke liederen, ook wel Shantys genoemd.”

Echte Shanty’s werden aan boord van de oude zeeschepen gezongen bij het uitvoeren van de zware werkzaamheden. Koor Voor Anker zingt naast de Shanty’s ook echte populaire zeemansliedjes de jaren ‘60, luisterliederenOpperman vervolgt: ,,Met onze optredens in Veenendaal en elders in het land zorgen we voor veel plezier. Zoals in verzorgingstehuizen, bij festivals, bruiloften, bedrijfsfeesten en recepties.” 

Het koor heeft een pittige coronatijd gehad waarbij ook leden zijn overleden. ,,Leden die al jaren deel uitmaakten van het koor. Ze blijven altijd in onze herinnering”, zegt Opperman. ,,Maar als koor zijn we blij en trots dat we nog verschillende leden aan boord van ons schip hebben uit de begintijd van het koorOns koor bestaat momenteel uit 35 leden.”

Op de feestavond ter ere van het 25-jarig bestaan van Voor Anker zijn verschillende leden gehuldigd. Gert Vennema, Gijs Versteeg, Dirkjan Onink en Huub van Berkel werden gehuldigd voor 25 jaar lidmaatschap, Kees Buis is 20 jaar lid. Mede-oprichter Laurens Frits is ook 25 jaar lid, hij ontbreekt op bijgaande foto maar is thuis in de bloemetjes gezet. ,,Waarbij hij thuis door de overige leden werd toegezongen.’’ 

Ook meezingen? Het koor zoekt nog leden. Ook een nieuwe dirigent staat nog hoog op haar wensenlijst! Bel voor info naar tel.06-50241689 of kijk op www.shantykoor-vooranker.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie