Afbeelding
Jan van den Brink

Dina en Derk Prins vieren hun diamanten huwelijk

31 mei 2023 om 17:00 Mensen

RHENEN ,,Mijn vrouw Dina mag dan wel 82 jaar oud zijn maar als het nodig is schildert ze nog het hele huis hoor, ze heeft nog een vaste hand! Ik doe in- en rondom het huis nog zoveel mogelijk klusjes en houd de vogel voilere netjes.’’ Dat zegt Derk Norden (82) die samen met zijn Dina Prins vandaag maar liefst 60 jaar getrouwd is.

Het diamantenechtpaar werd vanochtend gefeliciteerd door Hans van der Pas, burgemeester in de gemeente Rhenen. Derk was, zoals hij zelf zegt 5 jaar oud, toen het gezin Norden van het Groningse Muntendam naar Rhenen verhuisde. Daarover de bruidegom zelf: ,,Mijn vader kwam te werken in een glasfabriek. Zelf ben ik als kantonier werkzaam geweest bij Rijkswaterstaat en verdiende vervolgens de kost voor het gezin als stoffeerder bij Koekoek en de Kembo in Rhenen.”

Dina is geboren in Musselkanaal. Een lintdorp in de provincie Groningen. ,,We kregen twee zoons. Gert en Dirk-Jan en we hebben inmiddels ook een kleinzoon. Ons 60-jarig huwelijk gaan we vieren in het wokpaleis, daar zijn we namelijk gek op’’, vertelt Derk Norden.

Henk Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie