Afbeelding
Gertjan van Capellen

‘Bingo Bep’ houdt de boel draaiende

3 december 2022 om 07:30 Mensen

VEENENDAAL Je zal haar vaak zien zitten achter de ballenmolen, ‘Bingo Bep’ kan zich ruim 25 jaar spelleider van de bingo noemen. Bep Rijnberk (69) is de laatste vijf jaar op maandagavonden in de Poolster te vinden om de bingomachine draaiende te houden.

door Gertjan van Capellen

Bep vertelt dat de bingo op maandagavonden in de even weken goed wordt bezocht door ouderen en soms komen er ook jongeren mee met opa en oma. ,,Jongeren vanaf achttien jaar zijn ook welkom”, benadrukt ze. ,,Ruim dertig spelers kan ik altijd wel op rekenen. Bingo is nog altijd een zeer geliefde en gezellige bezigheid waar volop geroezemoes heerst, zeker bij ‘valsheid in geschrifte’.”

Voor de Poolster, was Bep twintig jaar lang te achter de ballenmolen in Tiel te vinden: ,,In Tiel ging het om geldprijzen. In de Poolster hebben we prijzen die heel divers zijn en bij het jaargetijde passen zoals drank, planten en vleesproducten.”

Vanaf 18.00 uur op maandagavonden in de even weken is de zaal open voor de bingo en kunnen de mensen kaartjes kopen van ongeveer vier euro. Dat is inclusief koffie of thee met wat lekkers. Om 19.00 uur begint de bingo en het gaat door tot ongeveer 21.30 uur. ,,Eens in de drie maanden is er voor de gelukkige een bon van twintig euro te besteden bij een plaatselijke supermarkt”, aldus ‘Bingo Bep’ die de boel in de meeste gevallen in haar eentje draaiende houdt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie