Jaap en Aty kregen bezoek van de Rhenense burgemeester Hans van der Pas.
Jaap en Aty kregen bezoek van de Rhenense burgemeester Hans van der Pas. Jan van den Brink

Jaap en Aty zijn 50 jaar getrouwd

6 juli 2022 om 12:58 Mensen

RHENEN Jaap van Barneveld (74) en Aty van Barneveld- Spaan (72) vierden vorige week het heuglijke feit dat ze vijftig jaar met elkaar in de echt verbonden waren. Om het bij monde van de geboren Veenendaler zo plechtig uit te drukken.

door Henk Jansen

Het jubilerende echtpaar heeft twee kinderen. Zoon Mark (45) en dochter Natasja (48). Kleindochter Alissa (13) completeert de familie. Jaap en Aty werden op dé dag door hun kinderen verrast met een uitgebreid ontbijt en versieringen rond de woning op de Valleiweg. Vervolgens werd ’s avonds in ‘De Blauwe Kamer’ een
heerlijk buffet genuttigd. De feestelijkheden werden volmaakt met een verblijf op het Center Parcs ‘De Kempervennen’.

Na drie jaar verkering en een verlovingstijd van vier jaar besloten Jaap en Aty de stap in de huwelijksboot te maken. Jaap was vele jaren werkzaam als timmerman bij bouwbedrijf Van Elst in Veenendaal en werd later stoffeerder, en tevens allrounder bij de Rhenense interieurzaak Jac. Wegh. Aty werkte jarenlang in de verpleging. Ze begon in het Rhenense Julianaziekenhuis en werkte vervolgens in ‘De Tollekamp’ eveneens in Rhenen.

Jaap, die jarenlang lid is geweest van de Rhenense atletiekvereniging Arena. Hij is een bekende marathonloper, die zegt nog 6001 kilometer te gaan heeft, om bij de 100.000 kilometer de sportschoenen op te bergen. Dat hoopt hij nog voor zijn tachtigste geboortedag te realiseren. Een andere grote hobby van Jaap is de politie. Hij is de trotse eigenaar van een heus politiemuseum. Aty is een fervent lezer en puzzelt graag. 

Burgemeester Hans van der Pas bezocht het gouden echtpaar op woensdag 6 juli om namens de gemeente de felicitatie over te brengen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie