Afbeelding
Bibliotheek Veenendaal

Mini-college Scandinavische thrillers in Bibliotheek Veenendaal

20 mei 2022 om 19:00 Kunst & cultuur

VEENENDAAL Misdaadverhalen zijn ongekend populair, met name Scandinavische thrillers zijn de laatste jaren aan een onstuitbare opmars begonnen. Prachtige landschappen, noeste rechercheurs en wrede misdaden blijken een winnende formule te zijn. Maar waarom zijn ze zo populair? Op dinsdagavond 7 juni komen bezoekers van het mini-college terecht in de wereld van Scandinavische thrillers en detectives en leer je hier alles over. Hjärtligt välkommen bij Bibliotheek Veenendaal!

De laatste jaren zijn de Zweedse misdaadromans haast niet aan te slepen. Denk aan de Millennium reeks van Stieg Larsson - inmiddels voortgezet door David Lagercrantz - of aan de boeken van Henning Mankell over inspecteur Kurt Wallander. Maar ook oude getrouwen als Sjöwall & Wahlöö (“Martin Beck”) worden nog steeds verkocht. Tijdens de interactieve presentatie komen verschillende schrijvers aan bod die, met name de laatste jaren, veel gelezen worden in Nederland.

THRILLERREIS Het zwaartepunt van de avond ligt bij Zweden maar docent en Scandinavist drs. Patrick Stunnenberg besteedt ook aandacht aan andere Scandinavische thriller-auteurs zoals Arnaldur Indriðason, Jo Nesbø, Karin Fossum, Jussi Adler-Olsen, Gard Sveen, Samuel Bjørk en Leena Lehtolainen. Ga mee op reis door Scandinavië, beginnend op IJsland om uiteindelijk via Noorwegen en Denemarken bij Finland en Zweden uit te komen.

STUNNENBERG Patrick Stunnenberg studeerde Scandinavische talen en culturen in Amsterdam en Stockholm. Zijn hoofdvaktaal is Zweeds, bijvakken zijn Deens, Noors en Fins. Daarna studeerde hij nog een jaar Finse taal- en letterkunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Patrick is werkzaam voor taleninstituten, bedrijven en particulieren tevens verzorgt hij lezingen met betrekking tot Scandinavië. Daarnaast geeft hij cursussen Zweeds op verschillende volksuniversiteiten en geeft hij privéles aan mensen die naar Scandinavië willen emigreren.

Deze activiteit vindt plaats op dinsdag 7 juni van 20.00 tot 22.00 uur bij Bibliotheek Veenendaal. Een kaartje kost €9,- en is te koop via www.bibliotheekveenendaal.nl of bij de servicebalie in De Cultuurfabriek.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie