Geoffrey-Bishops lesmethode is soms fysiek en grof.
Geoffrey-Bishops lesmethode is soms fysiek en grof. Cranky Pig UK Limited and 5 Name Films Pty Ltd 2020

Filmhuis Veenendaal draait Falling for Figaro

27 juni 2022 om 20:45 Film

VEENENDAAL Filmhuis Veenendaal draait op zaterdag 2 juli om 20.00 uur de romantische film Falling for Figaro. Deze film wordt ook wel gezien als een komische introductie in de operamuziek.

De hoofdpersoon Millie (Danielle Macdonald) heeft een leuke maatschappelijke loopbaan in Londen. Ze droomt ervan om operazangeres te worden. Om die droom te verwezenlijken laat ze haar goedbetaalde baan, luxe appartement en lieve vriend achter in Londen. Ze vertrekt naar de Schotse Hooglanden, om les te krijgen van de beste lerares van het land, de gepensioneerde mevrouw Geoffrey-Bishop (Joanna Lumley). Geoffrey-Bishops lesmethode is fysiek en grof. Dat levert soms humoristische taferelen op. Op haar logeeradres ontmoet Millie de nukkige Max (Hugh Skinner), die al jaren een student van Geoffrey-Bishop blijkt te zijn. Zowel Millie als Max oefent bij docent Georffrey-Bishops om uiteindelijk mee te mogen doen aan de Singer of Renowncompetitie. Maar als de rivaliteit tussen de twee omslaat, ontstaat er langzaam iets moois. Hoe dat afloopt?

Regisseur Ben Lewin laat in de film ook de wereld van de opera zien. Er komt muziek uit bekende opera’s voorbij, zoals Don Giovanni, Romeo en Juliet, Carmen en natuurlijk Le Nozze di Figaro. Zelfs Twinkle Twinkle Little Star is te horen. Falling for Figaro is daarmee een toegankelijke kennismaking voor mensen die niet met opera bekend zijn.

Filmhuis Veenendaal vertoont films in Spectrum, Kees Stipplein 72, Veenendaal. Kijk voor toegangsbewijzen en meer informatie op www.filmhuisveenendaal.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie