Sportservice Veenendaal

Sportgala Veenendaal live te zien op DeRijnpost.nl

21 december 2021 om 08:00 Evenementen

VEENENDAAL Het komende Sportgala Veenendaal is zaterdag 8 januari 2022 live te zien op de websites van RegiosportVeenendaal.nl en DeRijnpost.nl. De uitzending duurt van 20.00 tot 21.00 uur en is voor iedereen via een desktop (computer), laptop, tablet of mobiel te volgen. Je hoeft je niet van tevoren aan te melden. Het gala wordt online uitgezonden in omdat een live evenement er vanwege de coronamaatregelen opnieuw niet in zit.

Na een jaar geen Sportgala in Veenendaal worden er komende januari wel weer sportprijzen uitgereikt. Door de pandemie is het echter opnieuw een Sportgala met aanpassingen. Zo is het niet alleen een online evenement, er zijn ook minder categorieën omdat veel competities niet zijn (uit)gespeeld. En bovendien worden in dit gala de prestaties van de jaren 2020 en 2021 meegenomen.

In de categorie mannen zijn drie sporters genomineerd die het afgelopen jaar op wereldtoneel sterk gepresteerd hebben. Tennisser Botic van de Zandschulp beleefde zijn absolute doorbraak en steeg naar plek 57 op de wereldranglijst. Triatleet Jorik van Egdom werd met het Nederlandse team vierde op de Olympische Spelen en werd individueel Nederlands Kampioen. De derde nominatie is voor wielrenner Lennard Hofstede, die met Jumbo Visma tot twee keer toe de Ronde van Spanje won.

Bij de vrouwen is danseres Britt Diepeveen genomineerd, zij werd Nederlands Kampioen. Laura Schinkel is de tweede genomineerde, de waterpoloster speelt in Jong Oranje en werd met  haar Edese ploeg Polar Bears landskampioen. Annelies van Dijk is de derde genomineerde bij de vrouwen, zij plaatste zich onlangs voor het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen voor teams.

In de categorie jongens is Mika van de Pavert genomineerd, hij werd tweede bij het Nederlands Kampioenschap en plaatste zich voor het WK in Dubai (waar hij 12e werd). Ook zwemmer Lasse Schrieken is genomineerd, voor zijn nationale titel op de 1500 meter openwater zwemmen. Julian Ariesen completeert het trio genomineerden. Hij werd derde bij het Nederlands Kampioenschap triatlon en tweede bij het Nederlands Kampioenschap duatlon.

Bij de meisjes zijn twee genomineerden. Atlete Fenna Achterberg werd genomineerd voor haar tweede plaats op de 100 meter bij het Nederlands Kampioenschap onder 18 jaar. En Silvanne Slot werd genomineerd omdat zij bij het waterpolo in Jong Oranje onder 17 jaar speelt.