Een shot uit 'Good Luck To You, Leo Grande'
Een shot uit 'Good Luck To You, Leo Grande' Lionsgate UK

Good Luck To You, Leo Grande en Ticket To Paradise in Filmhuis Veenendaal

Cultuur

VEENENDAAL Dit weekend staat het Filmhuis Veenendaal  in het teken van bijzondere koppels. Op zaterdag draait om 20.00 uur de film Good Luck to You, Leo Grande. Zondag is Ticket To Paradise te bekijken om 14.30 uur. 

GOOD LUCK Emma Thompson is bekend van van films als Harry Potter, Nanny McPhee, Love Actually… En zo gaat de lijst nog wel even door met goede, bekende en bekroonde films. In haar nieuwste Britse komedie zien we haar in een ietwat andere positie dan normaal, vrij letterlijk. Ze speelt de gepensioneerde Nancy. Nancy smacht naar goede seks en huurt de mannelijke escort Leo Grande in. Ondanks het grote leeftijdsverschil krijgen de twee gevoelens voor elkaar. 

Het decor van de film is simpel: een lege hotelkamer. Dit geeft regisseur Sophie Hyde genoeg ruimte en tijd om diep in de karakters en motivatie van de twee hoofdpersonen te duiken, onder het genot van grappige, ondeugende en ontroerende interacties!

Ticket To Paradise. Na jaren gelukkig gescheiden te zijn, ontmoeten ex-man David (George Clooney) en zijn ex-vrouw Georgia (Julia Roberts) elkaar weer in het vliegtuig. Binnen één seconde is het duidelijk: de twee mogen elkaar niet. Ze hebben echter dezelfde bestemming én hetzelfde doel. Het enige goede wat uit hun huwelijk voortkwam, hun dochter, gaat trouwen, met een wildvreemde! David en Georgia gaan daar koste wat het kost een stokje voor steken.

Tickets voor beide films zijn verkrijgbaar aan de kassa en via de website van Filmhuis Veenendaal.

advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 12 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 14 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 15 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 20 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden