Afbeelding
Brandhof Dier en Ruiter
De specialist

Houd je hond fit en vitaal

31 mei 2022 om 15:57 Zakelijk

VEENENDAAL Net als voor mensen, is het ook voor honden belangrijk om fit en vitaal te blijven. Een actieve levensstijl is onmisbaar voor een goede gezondheid. In dit artikel geven we je handige tips om jouw hond actief te houden. 

Zo maak je wandelen extra leuk
De meeste hondeneigenaren zullen vooral veel met hun hond wandelen. Een heerlijke manier om samen te genieten van de buitenlucht. Een wandeling wordt extra leuk voor je hond wanneer je onderweg leuke spelletjes speelt. Laat je hond ergens op springen, verstop eens wat snoepjes of een speeltje onderweg of wissel een paar keer van tempo. Je zult zien dat je hond jullie wandeling zo nóg leuker gaat vinden.  

Wil je je hond meer vrijheid aan de lijn geven, bijvoorbeeld wanneer je in een natuurgebied gaat wandelen, dan is een rollijn zeer geschikt. Je hond kan uitgebreid snuffelen en is toch veilig aangelijnd. De bekendste rollijnen zijn van het merk Flexi. Deze lijnen zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten, afgestemd op het gewicht van jouw hond. Ook zijn er veel kleuren verkrijgbaar, waaronder neon-kleuren voor een betere zichtbaarheid (in het donker).

Hardlopen met je hond
Houd je zelf ook wel van een sportieve uitdaging, dan is hardlopen met je hond een ideale manier van samen bewegen. Bij Brandhof Dier & Ruiter zijn speciale jogginglijnen te koop, zodat je je handen vrij hebt om lekker te kunnen rennen. Ook hebben deze lijnen een elastische riem die de schokken voor jullie beide opvangt. Zo kunnen zowel hond als baas genieten van het hardlopen zonder elkaar tot last te zijn.

De leukste actieve spelletjes
Naast wandelen en hardlopen, zijn honden ook dol op spelen. Elke hond heeft zijn eigen favoriete spelletje. Houd je hond van apporteren, zijn trekspelletjes helemaal zijn ding of speelt hij graag met waterspeeltjes? In onze winkel verkopen wij veel speelgoed om je hond lekker actief bezig te houden. Ballen, touwen, apporteerspeelgoed, drijvend speelgoed, we hebben het allemaal!

Mentale uitdaging mag niet ontbreken
Ook de mentale gezondheid van je hond is belangrijk. Hondenpuzzels en zoekspelletjes zijn hiervoor ideaal. Ze zetten je hond echt aan het denken en dat is supervermoeiend voor hem. Hierdoor is denkwerkspeelgoed ideaal om te spelen vóórdat de hond alleen thuis blijft. Begeleid je hond wel altijd bij denkspelletjes, zodat je het niveau van de puzzels kunt afstemmen en je hond niet gefrustreerd raakt.

Bij Brandhof Dier & Ruiter vind je een uitgebreid assortiment om jouw hond fit en vitaal te houden. Wil je graag tips hoe je jouw hond (extra) kunt uitdagen? Onze medewerkers denken graag met je mee.

door Kees Bos

Dit artikel wordt u aangeboden door Brandhof Dier & Ruiter, Kooiweg 4a, 3927 EB Veenendaal-West/Renswoude, tel. 0318 - 50 20 05, klantenservice@brandhofdierenruiter.nl , www.brandhofdierenruiter.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie