Dubbelconcert Cuneradag Crescendo en Ons Genoegen

19 mei 2022 om 20:48 Lokaal Deel je nieuws

RHENEN/ELST - Na twee jaar gedwongen rust pakken de muzikanten van Ons Genoegen en Crescendo samen de draad weer op met een dubbelconcert in de Cunerakerk. Zaterdag 11 juni viert Rhenen na de corona-stop als vanouds de Cuneradag, die weer een muzikaal slot krijgt.

De coronapandemie sloeg de afgelopen jaren flinke gaten in de bezetting van beide orkesten. De muzikanten konden niet meer samen repeteren en optreden. Leden gaven hun liefhebberij op, er was geen motivatie meer of er waren andere hobby’s voor in de plaats gekomen. Jonge muzikanten kregen geen kans het samen spelen in een orkest te ervaren.

Met kunst en vliegwerk en dankzij hulp van muzikanten van zusterverenigingen uit de omgeving hebben de twee blaasorkesten samen 60 muzikanten op de been gebracht.

Beide orkesten brengen een programma van lichte en toegankelijke muziek, van koralen tot popmuziek. Het programma komt tegemoet aan de wensen van elke muziekliefhebber. De bijzondere omgeving met een goede akoestiek draagt ook bij. De combinatie van een symfonisch blaasorkest en een fanfare biedt muziekliefhebbers een kans de warme klank van de harmonie te vergelijken met het heldere koper van de fanfare.

Beide orkesten staan onder leiding van hun vaste dirigenten: Willem van Zee uit Arkel van Ons Genoegen en Paul Langerman uit Sliedrecht leidt Crescendo.

Slotconcert Cuneradag 11 juni in de Cunerakerk. Dubbelconcert door fanfare Crescendo uit Elst (U) en Symfonisch Blaasorkest Ons Genoegen uit Rhenen. Kerk open 19.30 uur, aanvang concert 20.00 uur, einde 22.00 uur. Vrij entree.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie