Afbeelding
Ziekenhuis De Gelderse Vallei

Wijziging beleid tegemoetkoming kinderopvang: ‘Geen advies van huisarts’

10 april 2022 om 11:23 Politiek

VEENENDAAL De gemeente heeft een wijziging moeten doen in de beleidsregels tegemoetkoming kosten kinderopvang op sociaal-medische indicatie Veenendaal. Dit om een vergoeding mogelijk te maken voor deze vorm van kinderopvang.

Peter Kuijpers

De regeling is afgelopen juni ingegaan, maar de gemeente heeft een verplichting gesteld waaraan niet voldaan kan worden. ,,In de regeling staat formeel opgenomen dat een huisarts medisch advies verstrekt. Maar de huisartsen hebben aangegeven dat dit officieel niet binnen hun bevoegdheid valt. Wel kunnen zij een schriftelijk advies geven, maar minder formeel dan in de regeling staat opgenomen’’, aldus wethouder Marco Verloop. Het bewijsstuk met een sociaal medisch advies van een onafhankelijke sociaal medische adviseur dacht de gemeente van de huisartsen te kunnen krijgen.

NOODZAAK Hierin moesten de redenen staan voor de noodzaak van kinderopvang, de omvang hiervan die noodzakelijk wordt geacht en de geldigheidsduur van de indicatie. Dit alles kunnen huisartsen niet bepalen, volgens de regels die Veenendaal eerder stelde. Het college van burgemeester en wethouders past het beleid nu aan dat een schriftelijke bevestiging door de huisarts van de behandeling van een sociaal-medische problematiek voldoende is voor kinderopvang. Het CJG kan een onderzoek doen naar de noodzaak van een tegemoetkoming.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie