vlnr: burgemeester Jaeger, Teke en Wil Lanting Lanting met zijn echtgenote Wil Lanting
vlnr: burgemeester Jaeger, Teke en Wil Lanting Lanting met zijn echtgenote Wil Lanting Trudy Rijksen

koninklijke onderscheiding Teke Lanting

16 december 2021 om 11:07 Mensen Deel je nieuws

Koninklijke Onderscheiding voor Tèke Lanting!

In zijn eigen kerkgebouw De Achthoek in Scherpenzeel heeft Tèke Lanting op woensdag 15 december 2021 een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Speciaal voor deze gelegenheid was de nieuwe burgemeester, de heer Wimar Jaeger naar het kerkgebouw gekomen om hem de versierselen als lid in de orde van Oranje-Nassau op te spelden. De bijeenkomst was in het diepste geheim voorbereid en kwam voor de zeer bescheiden heer Lanting als een volslagen verrassing.

In zijn maidentoespraak memoreerde de burgemeester de vele activiteiten van Tèke, op diverse terreinen in de maatschappij. Tientallen jaren geleden was hij al actief bij de voetbalvereniging in zijn toenmalige woonplaats Rijswijk. Toen hij verhuisde naar Scherpenzeel zette hij bij S.V. de Valleivogels zijn activiteiten als vrijwilliger voort. Hij was trainer, sportmasseur, elftalbegeleider, bestuurslid, ledenadministrateur, buschauffeur voor het 1e elftal enz. Bijna 40 jaar actief in het voetbal! Tèke had ook affectie voor kinderen met een handicap! Jarenlang reed hij in Zeist op woensdagmiddag een busje met kinderen van het blindeninstituut Bartiméus van school naar de dagopvang en weer terug! Wat genoten ze als hij op een rotonde enkele extra rondjes maakte!

In zijn eigen kerk de Achthoek is Tèke tot de dag van vandaag notulist van de kerkenraadsvergaderingen en penningmeester van het College van Kerkrentmeesters. Meer dan 10 jaar was hij coördinator van het kostersteam, dat hij zelf heeft opgezet. Hij was de man die 24/7 een pieper bij zich droeg om urgente telefoontjes te beantwoorden en die een kostersteam van bijna 20 man aanstuurde!

Na de uitreiking werd staande twee coupletten gezonden van het Wilhelmus. Voor alle aanwezigen in de kerk en voor de Tèke als gedecoreerde een emotioneel moment.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie