Afbeelding
De Muzen

Certificatie voor De Muzen: ‘Daar zijn we erg blij mee’

6 oktober 2021 om 07:12 Zakelijk

VEENENDAAL De Muzen is sinds deze zomer een gecertificeerde instelling. De symbolische afronding van dit succesvolle traject was afgelopen maandag in handen van wethouder Dylan Lochtenberg. Samen met directeur Clemens Rosmulder bevestigde hij het bijhorende bordje aan de gevel van Spectrum.

Aan het einde van het vorig seizoen heeft De Muzen een intensief traject doorlopen om gecertificeerd te worden door het Certificeringsinstituut voor Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Als onafhankelijke organisatie toetst dit instituut de kwaliteit en toekomstbestendigheid van bibliotheek- en cultuurorganisaties. ,,Voor De Muzen is het belangrijk om aan bepaalde kwaliteitseisen te voldoen. Deze certificering is voor ons de bevestiging dat we onze organisatie goed voor elkaar hebben, en kunsteducatie kunnen leveren van een gecertificeerde kwaliteit”, vertelt directeur Rosmulder. ,,Wij zijn daar dan ook erg blij mee.”

HANDVATTEN Het met goed gevolg doorlopen van het traject betekent dat De Muzen nu voor 4 jaar gecertificeerd is voor haar muziek-, dans- en theaterlessen. Dat betekent niet dat er nu achterover geleund kan worden. ,,Nee, zeker niet. De audit heeft niet alleen bevestigd dat we een sterk instituut zijn, maar ons ook handvatten gegeven voor de toekomst. Daar gaan we nu verder mee aan de slag, om ervoor te zorgen dat De Muzen nog sterker komt te staan.”

SPECTRUM Deze zomer is in opdracht van de gemeente Veenendaal in Spectrum een aantal vloeren verstevigd. Deze werkzaamheden kwamen voort uit een eerdere tijdelijke sluiting van Spectrum en sindsdien waren niet alle ruimtes beschikbaar. Rosmulder: ,,Maar door de aanpassingen is dat nu verleden tijd. Dat biedt De Muzen kansen om aan te slag te gaan met het versterken van de naam Spectrum als Huis voor de Kunst.” 

De Muzen en het Filmhuis zijn al sinds de opening de vaste bewoners, maar Rosmulder ziet ook graag andere culturele partijen in Spectrum. Daarbij mikt De Muzen vooral op de amateurkunstbeoefenaars, zowel verenigingen als individueel. Zo heeft een aantal koren inmiddels ‘vast’ onderdak gevonden in het gebouw aan het Kees Stipplein. ,,Het is fijn om meer mensen over de vloer te krijgen. Het gebouw is een prachtige plek voor iedereen in Veenendaal die ruimte zoekt voor de beoefening van kunst en cultuur. De Muzen wil mogelijk maken dat hiervoor alle ruimte optimaal benut wordt.”

De Muzen sluit met de plannen voor het gebouw Spectrum uitstekend aan op de onlangs door de Veenendaalse gemeenteraad unaniem aangenomen cultuurvisie voor de periode 2022-2030. Voor meer informatie over het huren van een ruimte in Spectrum, eenmalig of vaker, neem contact op via info@demuzen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie