Wethouder Marco Verloop sneed de Veenendaalse Bierborselkoek aan tijdens zijn bezoek.
Wethouder Marco Verloop sneed de Veenendaalse Bierborselkoek aan tijdens zijn bezoek. Pieter Vane

Nieuwe duurzame Veenendaalse lekkernij gepresenteerd

4 oktober 2021 om 13:30 Natuur en milieu

VEENENDAAL Wethouder Marco Verloop heeft het Trefpunt Duurzaam in de Corridor bezocht. Dit deed hij in het kader van de Weken van Duurzaam Veenendaal. Het bezoek van de wethouder had een feestelijk tintje, want er werd een nieuw Veenendaals product gepresenteerd: de Bierborselkoek.

De koek op basis van zanddeeg wordt gemaakt van bierborsel, een restproduct van het bierbrouwproces. Dit werd voorheen weggegooid, maar vanwege de voedzame waarde van het bierborsel besloten de bakkers van de Bombardon om er iets mee te gaan doen. 

TOESPRAAK Onder het genot van een kopje koffie werd in de bovenruimte van het Trefpunt een toespraak gehouden door Verloop en vrijwilliger Gert de Man. Het accent hierbij lag op het duurzaam omgaan met de ons nog beschikbare grondstoffen.

AANSNIJDEN Vervolgens viel de wethouder de eer te beurt om de Bierborselkoek aan te snijden. Dit gebeurde in aanwezigheid van Wim Bakker, campagneleider van Fairtrade Veenendaal. Energie-ambassadeur Annie Kämink en coördinator Johan Edens boden Verloop daarna een energiepakket aan met onder meer energiezuinige lampen, radiatorfolie en een zandlopertje. 

De Weken van Duurzaam Veenendaal duren tot en met zaterdag 16 oktober. 

Afbeelding
Afbeelding
Wim Bakker van Trefpunt Duurzaam en wethouder Marco Verloop bij twee nieuwe ontwerpen van de twee jaar geleden geïntroduceerde recyclefiets.
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie