Petrakerk Veenendaal
Petrakerk Veenendaal Adri Cardol

Verdieping Inspiratie en Samenkomen

21 september 2021 om 13:45 Lokaal Deel je nieuws

Protestantse Gemeente Veenendaal / wijkgemeente ZuidWest en De Open Hof organiseren onder de noemer Verdieping, Inspiratie en Samenkomen (V.I.S.) veel activiteiten voor jong en oud(er).

Deze activiteiten worden georganiseerd met als doel om binnen en buiten de wijkgemeentes onze missie uit te dragen. De missie luidt: “Wij zijn een bruisende gemeente waar het verlangen leeft om vrijmoedig en met lef Jezus te volgen in verbinding met de samenleving van nu”.

Elkaar ontmoeten en inspireren zien wij als de basis om ons geloof te laten groeien. We zoeken daarin naar meerdere vormen om hiermee bezig te zijn. Denk bijvoorbeeld aan een muzikale avond met een drankje na afloop of een creatieve middag waarin ontmoeting rond een thema centraal staat. Of wat dacht u van een lezing over het omgaan met onze aarde? Kortom, we stimuleren het nadenken over hoe wij in het leven willen staan. We ontmoeten elkaar en inspireren elkaar als basis om ons geloof te laten groeien. De Open Kerk is hier een wekelijks voorbeeld van. Daar loop je vrijblijvend binnen voor een momentje voor jezelf of een gesprek. Vanaf 9 oktober worden tijdens de Open kerk resultaten van diverse activiteiten getoond die mensen in de Coronatijd hebben gedaan en die hen hielpen die tijd door te komen. Feestelijke opening voor iedereen die belangstelling heeft op 9 oktober 16.00 uur (Trefpunt, Dennenlaan 5 in Veenendaal)

Voor het komende kerkelijke seizoen 2021/2022 staat het thema ‘Onze toekomst’ centraal. 

Er staan al diverse activiteiten op de planning, die zeker niet alleen voor leden interessant zijn. De deuren staan open voor ieder die belangstelling heeft. Wat dacht u van: 

Kliederkerk (26 september), film Hors Normes ( 9 november , Open Hof), interactief event rond Coming out Day (10 oktober),  God in de supermarkt (16 november, Open Hof)) Orgelconcert rond Hildegard van Bingen (21 november), Choral Evensong (28 november) Filosofisch café (31 oktober), Taizé-vieringen, Veens Kamerkoor met Festival of Lessons and Carols (19 december),  en nog veel meer.

Voor data, locaties en meer informatie verwijzen we u graag naar onze website https://www.petrakerk.nl/ of stuur een e-mail naar zw-vis@pkn-veenendaal.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie