Afbeelding
Pieter Vane

Veenendaalse supermarkt sluit zaterdag de deuren

16 september 2021 om 12:30 Winkels

VEENENDAAL Supermarkt Boni in winkelcentrum Scheepjeshof in Veenendaal sluit komende zaterdag definitief haar deuren. De keten vertrekt uit Veenendaal. Mensen die graag nog een keer boodschappen willen doen in de Veense vestiging kunnen tot zaterdag 18 september 13.00 uur terecht.

Boni vertrekt uit Veenendaal omdat de vestiging niet rendabel is, zo vertelde financieel directeur Frank Klören van Boni al eerder aan De Rijnpost.nl. ,,Het is simpelweg niet rendabel, al jaren niet’’, zei hij eerder dit jaar. ,,En dat heeft weer met veel factoren te maken. Natuurlijk, de concurrentie met andere grootgrutters, de formule, maar het is vooral de ligging die het filiaal de das omdoet. Het is de plek in het winkelcentrum en het betaald parkeren die niet meewerken.’’

De supermarktketen heeft de beslissing zorgvuldig afgewogen maar kwam tot de conclusie dat vertrek uit de Scheepjeshof de enige optie was. Een andere locatie in Veenendaal was geen optie, omdat in de gemeentelijke bepalingen staat dat er ruimte is voor een x-aantal supermarkten, verdeeld over de wijken. In Veenendaal zit die branche nu ‘vol’. Voor Boni-klanten is de dichtstbijzijnde vestiging nu die in Ede, aan de Brouwerstraat.

Op de plek van de Boni in Veenendaal komt wel een andere supermarkt terug. DekaMarkt neemt die plek in. Wanneer die winkel de deuren opent is nog niet duidelijk.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie