Afbeelding

Boek ‘De Freule’ meer dan 600 keer verkocht

18 november 2016 om 13:09 Algemeen

VEENENDAAL - Het boek ‘De Freule: het verhaal van de verdwenen miljoenen’, over Veenendaals grootste beleggingsschandaal ooit, is al meer dan 600 keer verkocht.

Dat laat de auteur, financieel journalist Sameer van Alfen, weten. ‘De Freule’ vertelt het verhaal over de gelijknamige Veenendaalse bejaardenstichting, die in 2002 $9,4 miljoen verloor via een mislukte belegging in de VS. De gemeente Veenendaal, lees de belastingbetaler, draaide in eerste instantie op voor de schade.

Het geld kwam nooit meer terug. Wel startte de gemeente vele rechtszaken; tegen de stichtingbestuurders, ING Bank en de accountant van de stichting. Van Alfen maakte een reconstructie van de affaire, zijn boek heeft tot nu toe veel positieve reacties van lezers opgeleverd.

De auteur blijft de affaire nauwgezet volgen. Zo maakte hij in september bekend dat de gemeente afgelopen zomer een nieuwe rechtszaak is gestart tegen een oud-adviseur uit Den Haag. Zie meer op: http://www.gelderlander.nl/regio/de-vallei/veenendaal/veenendaal-begint-nieuwe-rechtszaak-in-freule-affaire-1.6358816

De Freule ligt in diverse Veenendaalse boekhandels (Van Kooten/The Readshop) en De Cultuurfabriek (ISBN: 9789082496604).

Van Alfen houdt een blog bij over alle ontwikkelingen rond zijn boek op www.freuleboek.nl. Ook via deze weg is het boek te bestellen (evenals via bol.com).

De schrijver organiseert verschillende activiteiten met zijn boek. Zo geeft hij lezingen over het bredere thema van De Freule (bestuurdersaansprakelijkheid bij stichtingen en verenigingen). Meer informatie hierover staat op www.freuleboek.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie