Beeld tijdens de samenkomst.
Beeld tijdens de samenkomst.

Rotaryclub Veenendaal steekt de handen uit de mouwen

23 december 2016 om 15:32 Algemeen

VEENENDAAL – Maandagmiddag 23 december vond het traditionele kerstdiner van het Leger des Heils plaats. In het Maranatha gebouw naast de Julianakerk werden de meer dan 90 genodigden door Rotaryclub Veenendaal verwend met een 3-gangen diner.

“Ik kom hier al vele jaren en het is altijd weer volop genieten. Het blijft ieder jaar ook beter worden. Anders zou ik het ook wel zeggen hoor.” vertelt één van de genodigden met een glimlach. “Ik kijk er ieder jaar weer naar uit. Het is toch mooi dat we hier met elkaar kerst kunnen vieren op deze manier. Je ziet weer veel bekenden, van eerdere jaren, iedereen is vrolijk en we zingen wat liedjes uit dit boekje. Ja niet alle liedjes hoor, anders kom je helemaal niet meer aan het eten toe.”

Obers

Naast de maaltijden worden ook de aankleding en het serveren van de maaltijden door de Rotary verzorgd. De gelegenheidsobers hebben zich daarvoor feestelijk gekleed en genieten zichtbaar van het handen-uit-de-mouwen-steken. “Het is echt een feestje om de mooi opgemaakte borden uit te serveren, de mensen vinden het allemaal geweldig en vanuit het leger was er een goed programma opgezet., Dit keer was er ook goede live muziek.” aldus één van de gelegenheids-obers, Isabelle Cox.

“Het is fijn om te merken dat dit terugkerende kerstdiner echt een verschil maakt voor een grote groep gasten. In deze donkere periode rondom kerst kan de eenzaamheid mensen soms echt overvallen. Juist dan zijn samenkomsten, als het feestelijk diner van vandaag een welkome afwisseling. Voor Het Leger is juist dat omzien naar elkaar in deze dagen erg belangrijk. We proberen dan ook zoveel mogelijk mensen uit te nodigen en ik hoop volgend jaar nog meer mensen te mogen begroeten. Die we dan hopelijk ook weer een gezellige kerstmaaltijd mogen aanbieden.”

Goed smaken

De genodigden laten zich de maaltijd goed smaken en genieten van het gezelschap, de kerstliederen en de sfeer. Aan het einde van de dag krijgen de genodigden ook nog een goed gevulde “goodie-bag” mee met etenswaren met een kerst-tintje. Stralende gezichten verlaten dan in de avond weer het pand.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie