Wethouder Stroobosscher startte de werkzaamheden. (Foto: Nico van Ginkel)
Wethouder Stroobosscher startte de werkzaamheden. (Foto: Nico van Ginkel)

Bomen planten aan Dragonderweg in Veenendaal

20 maart 2017 om 21:03 Algemeen

VEENENDAAL - De bomen aan de Dragonderweg, ter hoogte van Veenderij, zijn in 2016 gekapt. Nu het voorjaar aanbreekt is het zover dat het herplanten van de bomen kan starten. Maandag 20 maart startte wethouder Engbert Stroobosscher de werkzaamheden. Aansluitend plantte aannemer Van Ginkel een bomenrij aan de zijde van natuurgebied De Groene Grens. 

Verkoop

Aan de overkant van de weg is het wachten op de verkoop van de kavels in Veenderij. Als deze verkocht zijn, worden ook hier de bomen geplant. Wethouder Stroobosscher: “Het is de bedoeling dat hier weer een mooie laan komt. Dat hebben we met de omwonenden afgesproken.” 

Het planten van de bomen is onderdeel van de herinrichting van de hele Dragonderweg. Dit wordt in fasen uitgevoerd. Tegen de kap van de bomen in de tweede fase (ter hoogte van Buurtstede) is door omwonenden bezwaar gemaakt. Deze procedure loopt nog.

Bussluis

Tegelijk met de plant van de bomen wordt ook verkeerskundig naar het gebied gekeken. Belangrijk aandachtspunt vormt het verminderen van de verkeersoverlast op deze weg. Daarom wordt in de week van 20 maart een tijdelijke bussluis aangelegd op de hoek van de Dragonderweg – Kleijerweg. 
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie