Afbeelding
Foto: Thinkstock

Pand in Veenendaal dicht na vondst drugslab

21 april 2017 om 21:59 Algemeen

VEENENDAAL - Burgemeester Wouter Kolff heeft tijdelijk de bedrijfsruimten aan de Citadel 2a en 4 in Veenendaal gesloten. Aanleiding van deze sluiting is de vondst van een drugslaboratorium in deze bedrijfsruimten. Met dit besluit wil de gemeente een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie. Op 4 april trof de politie in deze bedrijfsruimte een drugslaboratorium aan. Het laboratorium is door de politie ontmanteld.

Twaalf maanden

Als gevolg van dit besluit zijn de bedrijfsruimten vanaf 21 april gesloten gedurende een periode van 12 maanden. Tot die tijd is het verboden het pand te betreden. De eigenaar van het pand en de huurder van de bedrijfsruimte zijn per brief geïnformeerd. De burgemeester maakt voor het tijdelijk sluiten van panden waarin verdovende middelen boven de norm voor eigen gebruik worden aangetroffen, gebruik van de wet Damocles. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om gebouwen, waarin verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten. Leegstaande panden zijn een kans om mooie nieuwe bedrijven aan te trekken.

Kansen

Maar leegstaande panden bieden ook kansen voor personen die het met de wet minder nauw nemen. Men kan daarbij denken aan oneigenlijk gebruik van het pand, door bijvoorbeeld het opzetten van een illegale hennepkwekerij. Er ontstaan brandgevaarlijke situaties en ongewenste situaties die de veiligheid aantasten. Door alert te zijn en signalen snel te melden, worden criminelen buiten de deur gehouden en voorkomt de eigenaar dat men onnodig risico loopt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie