Afbeelding

ProVeenendaal op werkbezoek bij Stichting Buitenzorg

15 april 2017 om 10:13 Algemeen

VEENENDAAL - Vrijdag 7 april is de fractie van ProVeenendaal samen met een aantal leden op werkbezoek geweest bij de Stichting Buitenzorg. Het werkbezoek vond plaats aan het Ruisseveen waar het bekende Dierenkampje van Buitenzorg zich bevindt.

Inzicht

Het bestuur van Buitenzorg, dat zich al vele jaren zeer verdienstelijk maakt en inzet voor mensen met een verstandelijke beperking, gaf de leden van ProVeenendaal inzicht in datgene wat ze dagelijks doet. Ook werd duidelijk voor welke grote uitdagingen zij staat sinds de vele veranderingen op het gebied van zorg en welzijn van de laatste jaren.

Ondanks deze uitdagingen staat de stichting haar mannetje. Dit werd duidelijk uit de bevlogen woorden van voorzitter Gerrit van de Weerd. Wel maakt de stichting zich zorgen over het feit dat zij onvoldoende steun krijgt vanuit het gemeentehuis voor het ontwikkelen van nieuwe ideeën. Dit ondanks de vele steunbetuigingen en concrete toezeggingen vanuit onder meer het bedrijfsleven.

Sterker

Met name voor de doelgroep welke door de nieuwe participatiewet buiten de boot lijkt te gaan vallen, moet de gemeente zich sterker gaan maken. Stichtingen zoals Buitenzorg moeten in de visie van ProVeenendaal actief opgezocht worden. Dit vergroot de mogelijkheden om de kracht die de samenleving van Veenendaal biedt te benutten. Dit gebeurt nu nog onvoldoende.

Als afronding van het bezoek werden de aanwezige leden van ProVeenendaal ondgeleid door het dierenkampje en de tuin van Buitenzorg. Er werd daarbij onder andere vertelt over de inzet van de meer dan honderd vrijwilligers. Zij verrichten vele uren werk voor de circa 150 aangesloten dagelijks bezoekers en cliënten.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie