Afbeelding

Reünie De Plantage Veenendaal goed bezocht

16 mei 2017 om 23:36 Algemeen

VEENENDAAL - In verband met het veertigjarig bestaan van basisschool De Plantage organiseerde de school op zaterdag 13 mei een reünie voor en met oud-leerlingen en oud-leerkrachten. Tijdens deze reünie was er alle gelegenheid om elkaar te ontmoeten, herinneringen op te halen en te zien wat er in veertig jaar tijd allemaal veranderd is.

De reünie werd goed bezocht, zowel door oud-leerlingen als door vroegere collega’s. Voor de klas die het meest compleet was op de reünie verscheen, was taart geregeld. Uiteindelijk ging deze eer naar een recente jaargroep: de klas van 2011-2012. Maar ook veel andere oud-leerlingen konden vroegere klasgenoten terugvinden en samen terugblikken op de periode waarin ze op De Plantage hebben gezeten. In totaal bezochten zo’n 200 oud-leerlingen en oud-leerkrachten de reünie.

Beginperiode

Een aantal ouders van de school hebben de archieven nagezocht op interessante foto’s en deze afbeeldingen waren op collages en presentaties op de digiborden te zien. Er was grote belangstelling voor, met name voor de foto’s uit de beginperiode van De Plantage.

Het team van De Plantage nam de gelegenheid te baat om bezoekers te laten zien wat er in 40 jaar onderwijs veranderd is aan de school. Niet alleen het gebouw heeft diverse verbouwingen ondergaan, maar ook de inrichting van het onderwijs is met de tijd meegegaan. Veel waardering was er voor het Groene Schoolplein, maar ook de visie op talentgericht en procesbewust onderwijs kon op aandacht rekenen. Zo was het een geslaagde reünie met twee blikrichtingen: terugkijken op een lange periode Bijbelgetrouw onderwijs in Veenendaal en vooruitkijken naar de toekomst van het onderwijs op De Plantage.

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie