Het Lampegiet theaterseizoen 2017-2018 is woensdagavond 10 mei gepresenteerd met een flitsende kick-off voor relaties en de Vrienden van De Lampegiet. (Foto: Corine Nap/Oh Belle Fotografie)
Het Lampegiet theaterseizoen 2017-2018 is woensdagavond 10 mei gepresenteerd met een flitsende kick-off voor relaties en de Vrienden van De Lampegiet. (Foto: Corine Nap/Oh Belle Fotografie)

Kick-off van nieuwe theaterseizoen De Lampegiet

17 mei 2017 om 12:10 Algemeen

VEENENDAAL - Het Lampegiet theaterseizoen 2017-2018 is woensdagavond 10 mei gepresenteerd met een flitsende kick-off voor relaties en de Vrienden van De Lampegiet. In een notendop werden de nieuwe voorstellingen per genre gepresenteerd. De voorstellingen vinden op verschillende plekken in Veenendaal plaats.

Patrick Marcus, directeur van Theater De Lampegiet benadrukt hoe het theater een rol wil spelen in het maatschappelijke leven van iedere Veenendaler. “Het Lampegiet theater is niet alleen hier, maar ook in De Oude Kerk, in de Aula van het Rembrandt College, De Basiliek en in het Spectrum. “

Nick en Simon

Op deze laatste locatie zal onder andere Tim Akkerman (voormalig voorman van de band Direct) op 20 september een klein, besloten programma spelen met de naam ‘Tim’s Secret Sessions’. Hij zal daar eigen werk en covers spelen in een kleine, intieme setting.
Op vrijdag 1 december zullen Nick en Simon in de Basiliek een optreden houden. Op 28 mei start de kaartverkoop om 14 uur. Mensen die het repertoire van de zangers ook goed kunnen zingen, mogen zich die middag melden bij De Lamgegiet. Stichting Westerkerkconcerten verzorgt op zaterdag 24 oktober in samenwerking met het Lampegiet Theater een Lutherfestival met oude muziek in De Oude Kerk op de Markt.

Scholen

Ook leerlingen het CLV, CSV, Ichthus en Rembrandt hebben meegedacht over de voorstellingen. Zij kozen voor het theaterstuk ‘Terror’ met Jeroen Spitzenberger in de hoofdrol. Dit is een spraakmakende productie waarin twee uur lang een piloot terecht staat voor zijn daad. De vraag is: had hij het leven van 164 onschuldige burgers mogen opofferen om een nog grotere ramp te voorkomen? Tijdens de voorstelling is het publiek zelf de jury en mag zij aan het eind een oordeel vellen. Na elke voorstelling kan de uitkomst dus verschillen. De slogan van dit nieuwe theaterseizoen is “Laat je raken”. Elke voorstelling moet beleving zijn en emoties bij de mensen los maken. Tijdens de Kick-Off moeten ogen en monden op stokjes deze emoties extra benadrukken wat altijd leuk is voor een (groeps)selfie. Patrick Marcus: “ Dat ‘laten raken’ kan op verschillende manieren. Het kan ook verdieping zijn.”

Dansen met de vijand

Als voorbeeld noemt hij de muziektheatervoorstelling ‘ Dansen met de vijand’. Een waargebeurd verhaal dat aantoont hoe ingrijpend oorlog kan zijn. Het stuk wordt uitgevoerd op 4 mei 2018 na de dodenherdenking.

In het nieuwe theaterseizoen biedt ook voor muziek –en dansliefhebbers genoeg mooie avonden en voor elk wat wils. Van klassiek ballet tot werelddans en van Ierse zangers -en dansers tot Italiaanse meezingers in de voorstelling “Bella Italia”. Ellen ten Damme komt het Duitse lied ten gehore brengen.
Uiteraard is er ook ruimte cabaret en musical. Ook de Comedyclub en het Comedyfestival zijn weer van de partij. Nieuw is dat tijdens het Comedyfestival mensen worden meegenomen naar onbekende plekken, waar een stand-up comedian op ze wacht en laat lachen.

Tijdens een rondgang onder de genodigden na afloop van de Kick-Off was men het er unaniem over eens dat door het grote aanbod en variëteit aan voorstellingen iedereen het komende seizoen moet kunnen gaan genieten van één of meerdere voorstellingen in het Lampegiettheater.

Het Lampegiet theaterseizoen 2017-2018 is woensdagavond 10 mei gepresenteerd met een flitsende kick-off voor relaties en de Vrienden van De Lampegiet. (Foto: Corine Nap/Oh Belle Fotografie)
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie