Afbeelding
Foto archief

Jan Rijken veertig jaar huisarts in Veenendaal

16 januari 2018 om 09:54 Algemeen

Veenendaal - In 1978 nam dokter Jan Rijken een deel van de huisartsenpraktijk over van dokter Remme. Jan Rijken startte een zelfstandige praktijk op het Kompas in Veenendaal met ongeveer 100 patiënten, aanvankelijk nog zonder assistente.

Er was nog geen computer en patiëntendossiers werden handgeschreven bewaard in de groene kaartenbak. De praktijk groeide al snel. Teunie van Lavieren en Ineke de Gier waren een van de eerste assistentes op het Kompas. Elf  jaar later, in 1989, associeerde collega Nico Wolswinkel in de maatschap. In 1997 verhuisde de praktijk naar hun huidige locatie Vondellaan 6 in Veenendaal. In 2015 droeg Jan Rijken zijn plek in de maatschap over aan zijn zoon Hugo Rijken. Jan Rijken werkt sindsdien nog 2 dagen per week als waarnemend huisarts in de praktijk.

Huisartsenpraktijk Vondellaan levert anno 2018 zorg voor ongeveer 6000 patienten. Het team bestaat momenteel uit 19 medewerkers te weten 4 huisartsen en 1 huisarts in opleiding, 7 assistentes, 5 praktijkondersteuners, 1 interieurverzorgster en 1 ICT deskundige.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie