Afbeelding
Foto: Sanne Westerterp

Familieman heeft werk als hobby

30 januari 2018 om 23:35 Algemeen

Door Sanne Westerterp

In de rubriek ‘De estafette van Veenendaal’ komt wekelijks een min of meer bekende Veenendaler aan het woord. Marc geeft het stokje door aan zijn goede vriend Marcel de Groot. ,,Marcel is een beeldend kunstenaar uit Veenendaal die op het punt staat landelijk door te breken. Action Painting is zijn specialiteit. Hij is erg bedreven en heeft een verhaal te vertellen. Ik heb zelf een aantal van zijn doeken in huis hangen.”

Naam: Marc Keppel
Geboren: 13 december 1960
Gezinssituatie: Alleenstaand, ik heb vier kinderen, waarvan de jongste nog thuis woont. Ook heb ik vier kleinkinderen.
Woonplaats: Ik ben geboren in Drachten en ben in 1990 in Veenendaal komen wonen. Ik woon met veel plezier in West. In Veenendaal is mijn leven, mijn familie en mijn werk; ik ga hier niet meer weg.
Opleiding: HBO maatschappelijk werk.
Werk: Ik werk bij HetWerktNu. Dit is een onderdeel van sociaal werkbedrijf IW4, waar ik sinds 2012 werk. HetWerktNu is totaal dienstverlener voor werkgevers in de regio FoodValley die uitvoering willen geven aan de Participatiewet. Bijvoorbeeld door het plaatsen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op betaalde banen, rechtstreeks bij de werkgever in dienst of via onze detacheringstak. Ook ontzorgen we werkgevers door het regelen van subsidies en jobcoaching. Ik plaats voornamelijk mensen vanuit de bijstand op reguliere banen.
Leuk aan mijn werk: Mensen die langdurig aan de kant hebben gestaan perspectief bieden met een betaalde baan, zodat ze weer iets kunnen betekenen in de maatschappij en er weer bovenop komen. Ook geniet ik van het zoeken naar de juiste match zoeken tussen werkgever en werknemer.
Hobby’s: Mijn werk is mijn hobby. Verder speel ik basgitaar in de band Mental Pirates, het klinkt ruig en dat is het ook. We spelen bluesrock. Het eerste serieuze optreden met onze nieuwe formatie is in februari in Highlands.
Favoriete sport: Basketbal vind ik mooi; ik speelde vroeger zelf en volg de NBA nu nog op televisie. Ook het Nederlands betaald voetbal volg ik en het eerste team van Dovo jongens onder 9. Mijn kleinzoon speelt daar en mijn bedrijf is kledingsponsor. Zelf probeer ik twee keer per week een rondje hard te lopen.
Goed in: Mensen verbinden, met oog voor het sociale en zakelijke aspect.
Valkuil: Ik stop teveel vrije tijd in mijn werk. Mijn voornemen voor dit jaar is dan ook die laptop ‘s avonds vaker te laten liggen.
Hekel aan: Mensen die geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen leven en de oplossing van een ander verwachten.
Word blij van: Een huis vol familie, dat gebeurt gelukkig vaak omdat we goed met elkaar kunnen en iedereen in de buurt woont.
Favoriete restaurant: Ik heb veel pizza calzone geproefd, maar die bij Da Gigi is echt het lekkerst. Bovendien is daar fijn personeel en kan je er gezellig zitten.
Favoriete uitje: Naar het strand. Dat geeft een gevoel van weidsheid, vrijheid, dingen van je af laten waaien.
Favoriete vakantie: Ik hou van het Spaanse klimaat, het strand en de cultuur van de grote steden daar. Komend jaar ga ik echter voor het eerst alleen op vakantie op de bonnefooi naar Frankrijk en Italië; tentje in de auto en maar zien. Ik wil een keer ervaren hoe het is zonder alle zekerheden van de all-inclusive reis.
Mooi in Veenendaal: De uitbreiding van het centrum met het Kees Stipplein en de Brouwersgracht geven een stedelijke allure.

Lelijkste plek in Veenendaal: Hoek Kerkewijk/Raadhuisstraat; het nieuwe strakke appartementencomplex vind ik niet passen, jammer dat de karakteristieke villa daarvoor moest wijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie