Arieta Hoek (links) en Marjanne Lafère organiseren op zaterdag 10 maart een grote Verwendag voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten in het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost. (Foto: Jaap Pilon)
Arieta Hoek (links) en Marjanne Lafère organiseren op zaterdag 10 maart een grote Verwendag voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten in het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost. (Foto: Jaap Pilon)

Verwendag Bliss Shine For Cancer

30 januari 2018 om 22:48 Algemeen

Veenendaal - Ze zijn vastbesloten, onverzettelijk en doortastend. Arieta Hoek en Marjanne Lafère. Zij hebben hun zinnen gezet op een grote Verwendag. Een gratis Verwendag voor (ex)kankerpatiënten en iedereen om hen heen. Die staat voor zaterdag 10 maart in de agenda.

Beide dames weten uit eigen ervaring wat het is om met kanker door het leven te gaan en te ervaren dat anderen er voor je zijn. “Helaas loopt het woord kanker als een rode draad door onze familie. Zelf kreeg ik in 2014 borstkanker”, vertelt Arieta.

“Na diverse operaties keerde de ziekte een jaar later weer terug. Opnieuw ging ik het gevecht aan. Momenteel gaat het goed met mij.

De ziekte heeft mijn leven veranderd. Ik beleef heel intensief veel momenten die ik vroeger heel gewoon vond en weet nu hoe belangrijk het is om tijdens de behandeling van de ziekte in de watten te worden gelegd.

Deze momenten wil ik ook aan anderen geven”. Via Facebook ontmoette Arieta Marjanne Lafère. Zij had een verwenmoment gewonnen in Arieta’s salon Bliss Cosmetics. Ze raakten in gesprek. Marjanne bleek een lotgenoot.

Van het één kwam het ander en in de kortste keren zat Marjanne in het bestuur van de door Arieta, samen met Alja Köhnen opgerichte stichting Bliss Shine For Cancer.

Borstkanker

Bij Marjanne Lafère werd in september 2016 de diagnose borstkanker met uitzaaiingen in de lymfe vastgesteld. “Je wereld stort op dat moment helemaal in. Je weet niet waar je het zoeken moet. Maar ook ik ben de strijd aangegaan. Chemo, operatie en bestralingen.

Het gaat op dit moment goed met mij.

Een controle-moment is altijd wel weer spannend. Ik geniet als vroeger nog altijd volop van het leven, maar probeer het nu intenser te beleven”, aldus Marjanne.

Een paar maanden geleden staken de dames vastbesloten de hoofden bij elkaar en besloten de stichting met de veelzeggende naam Bliss Shine For Cancer op te richten.

En meteen gingen de handen uit de mouwen. Plannen voor een grote Verwendag voor (ex)kankerpatiënten en hun naasten werden gesmeed.

De ideeën voor de dag vlogen en vliegen over en weer over de app en de mail. Vrijwilligers werden gevraagd mee te denken en hand en spandiensten te verrichten.

Het resultaat is verbluffend.

“Voor zaterdag 10 maart, de grote dag in het Ontmoetingshuis in Veenendaal Oost, hebben zich al meer dan 180 mensen aangemeld om zich op alle mogelijke manieren te laten verwennen”, vertelt Arieta.

“Er is voor elk wat wils, een beautyplein voor de dames, lekker eten voor iedereen en ook aan de kinderen is gedacht. Er is een verloting en er zijn artiesten. Aan het einde van de middag is er een grote veiling met prachtige kavels”, vult Marjanne aan.

“Iedereen die geraakt is door kanker, patiënten, ex-patiënten of mantelzorgers zijn welkom op de grote Verwendag.

De deuren van het Ontmoetingshuis staan vanaf 10 uur ‘s morgens wagenwijd open!


Het initiatief van Arieta en Marjanne wordt gedragen door talloze vrijwilligers en donateurs. “De opbrengst van de Verwendag gaat straks naar kinderen uit een gezin waar iemand kanker heeft”, vertelt Arieta. “Wij willen als Stichting Bliss Shine For Cancer deze kinderen geregeld even uit de zorgelijke thuissituatie halen door bijvoorbeeld uitstapjes te bekostigen die door het Inloophuis Veenendaal worden georganiseerd”, vult Marjanne aan.
Kader 2

De grote Verwendag wordt om 16.00 uur afgesloten met een grote veiling. Bedrijven, artiesten en particulieren hebben diensten, geschenken en activiteiten ter beschikking gesteld. “Natuurlijk hopen wij op nog veel meer bijdragen voor de veiling. Mocht u nog kavels aan willen bieden voor de verkoop, stuur dan een email naar info@BlissShineForCancer.nl En natuurlijk hopen wij dat u mee komt bieden!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie