Een hectisch moment voor het doel van sv Panter tijdens de derby tussen de Veenendaalse en Ederveense derde klasser. ()Foto: Henk Jansen)

sv Panter zit in zwaar weer

24 maart 2018 om 20:23 Sport

Veenendaal - sv Panter zit momenteel in zwaar weer. In de hoek waar de klappen vallen. Ging de Veenendaalse zaterdag 3e klasser vorige op de Grebbeberg bij Candia’66 ten onder, een week later staat de ploeg van trainer Ronald Roos wederom met lege handen. Het verloor de thuiswedstrijd tegen het Ederveense Advendo’57 met 2-1.

De wedstrijd werd op geurig natuurgras gespeeld. Waar de bal soms vreemde richtingen op ging, waar al snel duidelijk werd dat de spelers van Advendo’57 over meer technisch vermogen beschikte. De ploeg van trainer Jan Fluit doet volop mee in de titelstrijd in de hierboven genoemde klasse. Het staat na de winst op sv Panter op de derde plaats, met twee punten achterstand op de koplopers vv Veenendaal en De Treffers.

Goede wil

Voetballend mag het momenteel wat minder zijn bij sv Panter, de ploeg van trainer Ronald Roos legt wel veel arbeid aan de dag. De ploeg snakt naar een paar goede overwinningen. Met veel publiek langs lijn, omdat zowel GVVV als DOVO vrij van competitieverplichtingen waren en een heerlijke lentezon, waren het de gasten die vaker op de speelhelft en voor het doel van sv Panter kwamen. Zonder echt voor gevaar te zorgen. sv Panter toonde een goede inzet en fysiek. Advendo’57, met een aantal technische spelers in de gelederen, probeerde met snel combinatievoetbal de Veenendaalse ploeg haar wil op te leggen. Toch was het de thuisploeg dat de leiding nam. Ilias Abba waagde vanaf buiten de zestien meter een schot op Ederveense doel, waarbij de bal bovenin de rechterbovenhoek verdween. Een meer dan fraaie treffer. Bij deze voorsprong van sv Panter stand weer aan de rust begonnen.

De 2e helft was 10 minuten oud toen Jaap van Doorn na een hoekschop de bal met het hoofd binnenwerkte. in de 62e minuut kwam Advendo’57 wederom uit een cornerbal aan een doelpunt, 1-2. Henny van den Dikkenberg was de maker ervan. sv Panter ging nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar Advendo’57 gaf geen krimp.

Weer verlies
Oranje Wit

Elst - En weer was der verlies voor Oranje Wit, de nummer laatst in de 4e klasse H (West 1). De ploeg van trainer Hans van Kesteren staat laatste en heeft slecht één punt. In eigen huis werd zaterdag tegen Wageningen de schade, 2-4, wel beperkt, maar weer geen punt of punten voor de ploeg van trainer Hans van Kesteren. vv Echteld is zaterdag 31 maart de tegenstander. Het betreft hier een uitwedstrijd voor de Elstenaren.

Geen punten
Musketiers

Elst - vv Musketiers, die andere Elsterse club, die ook in de 4e klasse H (West 1) uitkomt, bleef zonder punten. Het verloor de uitwedstrijd bij vv Echteld met 1-0. SVMM komt zaterdag naar Elst om als tegenstander te fungeren.

VVA naar
Wageningen

Achterberg - VVA Achterberg kwam niet in actie voor de competitiepunten. Dat doet het wel zaterdag 31 maart als uit wordt gespeeld bij Wageningen. De wedstrijd op De Zoom begint om 14.30 uur. In dezelfde klasse speelt DVSA thuis tegen GVC.