Afbeelding

Spannende finale schoolvoetbaltoernooi

29 april 2018 om 18:28 Algemeen

De jongens van de Vuurvlinder hadden de finale bereikt door de torenhoge favoriet Het Baken 1 met 2-1 te verslaan. Daar was wel een verlenging voor nodig. De Rehobothschool had zich al eerder geplaatst en zo stonden beide scholen in de finale op Koningsdag, op Sportpark de Groene Velden bij de Merino’s.

Door Co Keulstra

VEENENDAAL – Na het officiële gedeelte en de aftrap van burgemeester Piet Zoon, begon de wedstrijd om de begeerde wisselbeker tussen twee scholen die dit jaar als beste gepresteerd hadden.

De Vuurvlinder zette de toon met aanvallend voetbal en waren wat agressiever in de duels. Al snel volgde er een mooi lopende aanval met als resultaat een diagonaal schot van Cil Massting in de verre hoek, waar de keeper van de Rehoboth geen antwoord op had. 1-0 voor de Vuurvlinder. De begeleiders Gerrit van den Brink en Rogier ten Brink waren zeer tevreden met het vertoonde spel van hun team en de complimentjes waren niet van de lucht. Net voor het rustsignaal scoorde Dylivio Frankel met een mooi afstandschot. Ruststand 2-0 in het voordeel van de Vuurvlinder.

Na de wisseling probeerde de Rehoboth de achterstand weg te werken maar de Vuurvlinder gaf geen krimp en heerste in het 16 meter gebied. Er volgde nog enkele overtredingen, te wijten aan wat onbesuisd gedrag, maar scheidsrechter Ruben Bargeman hield het uitstekend in de hand. Het was een spannende wedstrijd, waarbij de Vuurvlinder de gelukkigste was in het maken van doelpunten. Beide teams verdienen een compliment voor de wijze waarop ze de finale behaald hebben en voor de leuke wedstrijd die ze het toegestroomde publiek voorschotelde. Bij de uitreiking van de prijzen, meesterlijk gedirigeerd door burgemeester Piet Zoon, werden zowel de winnaars als de verliezers van de finale in het zonnetje gezet. Sport kenmerkt zich door winst en verlies, met beiden moet men leren omgaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie