De Veenendaalse zanger Justen de Wildt (14) treedt op 9 mei as. op in het Cultureel Café Veenendaal, waar hij begeleid wordt door Kees Schoeman op de accordeon. (Foto: Jaap Pilon)
De Veenendaalse zanger Justen de Wildt (14) treedt op 9 mei as. op in het Cultureel Café Veenendaal, waar hij begeleid wordt door Kees Schoeman op de accordeon. (Foto: Jaap Pilon)

Justen de Wildt in het Cultureel Café

1 mei 2018 om 19:57 Algemeen

Door Jaap Pilon

Veenendaal - Iedere tweede woensdag van de maand brengt het Cultureel Café Veenendaal een bijzonder programma in brasserie De Plantage aan de Markt. Woensdag 9 mei is het de beurt aan zanger Justen de Wildt tijdens een Nederlandstalige ‘smartlappenavond’.

De Veenendaalse zanger Justen de Wildt is pas 14 jaar, maar zingt de sterren van de hemel. Nederlandstalige sterren, want dat is zijn wereld.
Ongeacht het feit dat de meeste van zijn leeftijdgenoten vallen voor hiphop, popmuziek of rap, zweert Justen bij de Nederlandstalige muziek. De jonge zanger uit het Franse Gat is een muzikale appel die niet ver van de boom viel. Zijn overgrootvader speelde al op de accordeon en zijn overgrootmoeder op ... jawel.. het drumstel.
Zijn opa en oma zongen liefst de tweede stem en de broer van oma speelt net als overgrootvader op de accordeon.

Succes

Tijdens de Feel Good Modeshow van 2013, die jaarlijks in Veenendaal wordt gehouden, trad Justen voor het eerst voor publiek op.
Zijn eerste single ‘Vrijheid is mijn leven’ viel meteen op en werd een groot succes. Justen’s broer Sven (17) werd zijn manager. Via met name social media als facebook volgde een groter aantal optredens. Eerst binnen Veenendaal, bij Café Entree, Eetcafé Skeutje Bij en op Koningsdag op de Markt.

Buiten gemeentegrenzen

Later, na het verschijnen van zijn tweede single ‘Als de zon naar mij lacht’ trad hij buiten de gemeentegrenzen op in Schagen, Nijmegen, Limburg, Groesbeek en Amsterdam. Broer Sven is supertrots op zijn ‘kleine’ broer.
“Ik gun mijn broer met zijn gouden stem alle succes en wil daar graag een bijdrage aan leveren. Maar wel het liefst achter de coulissen, ik hou niet zo van de voorgrond”, zegt Sven. Justen is op zijn beurt trots op zijn oudere broer: “Eigenlijk vind ik dat hij nog beter zingt dan ik. Dat hoor ik wanneer hij onder de douche staat”. Inmiddels heeft Justen de Wildt afgelopen 3 maart zijn vierde single uitgegeven met de titel “Ik lach en leef”. Op woensdag 9 mei is het eindelijk zover. Dan zal Justen voor het eerst van zijn leven met een live-band optreden in brasserie De Plantage aan de markt. Op verzoek van de organisatie van het Cultureel Café Veenendaal zal hij te gast zijn met een gelegenheidsband die is samengesteld uit muzikanten van bands als ‘Ziek, Zwak en Misselijk’, ‘Kunstgras’, ‘Alle 13 fout’ en ‘Vier-op-een-rij’.

Nederlandstalige muziek staat centraal op de bijzondere avond, waarbij de smartlappen niet zullen ontbreken.
Bekende Veenendaalse muzikanten als Kees Schoeman, Geurt Jan Ploeg, Bertus Reinhard, Bert Derks, Gijs Nijenhuis en de zangeres Janet Hoogerheide zullen de avond muzikaal opluisteren.
Toetsenist Kees Schoeman ziet er naar uit om Justen te begeleiden: “Ik vind het geweldig wat deze jongen tot nu toe gepresteerd heeft.”
Justen ziet zelf zijn toekomst als zanger met vertrouwen tegemoet: “Ik hoop dat ik ooit in de ArenA sta”.

Vier singles

Justen de Wildt heeft inmiddels vier singles uitgebracht. De eerste twee, “Vrijheid is mijn leven” en “Als de zon naar mij lacht” zijn beiden geschreven door Roy Otters. De derde single “Oma” is geschreven door Johnny Bach. De vierde single “Ik lach en leef” verscheen 3 maart jl.
Het Cultureel Café Veenendaal brengt het gehele jaar door een afwisselend programma voor jong en oud in brasserie De Plantage aan de Markt. Iedere tweede woensdag van de maand een podium vol muziek, toneel, gedichten en beeldende kunst van eigen bodem. Aanvang: 20.00 uur. Inloop: 19.30. De toegang is gratis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie