Deelnemers aan de Santa Run lopen zich warm voor de start.
Deelnemers aan de Santa Run lopen zich warm voor de start. Foto: Rotaryclub Veenendaal Regio

Sfeervolle Santa Run kleurt centrum voor het goede doel

17 december 2018 om 10:17 Algemeen

Veenendaal - De Veenendaal Rotary Santa Run heeft zaterdag zo’n 150 lopers op de been gebracht. De kerstmannen renden vanaf het stadsstrand in een lange sliert dwars door het centrum en vermaakten zich daarna op de ijsbaan van Veenendaal On Ice. Het evenement bracht, samen met de verkoop van lampjes voor de kerstboom op de Markt, 9000 euro op voor drie lokale goede doelen.

Pieksponsor LaVita zorgde voor een sfeervolle warming-up van de deelnemers, die in de winterse kou naar het Thoomesplein waren gekomen. Uitgedost in kerstjurk of kerstmanpak, compleet met muts en baard, sprintten de deelnemers na het startschot om 17.00 uur onder de Van Kreelpoort door. Na een rondje van 2 kilometer door het centrum, of twee rondjes voor de wedstrijdlopers, bereikten de deelnemers weer het stadsstrand. Snelste loper was, net als vorig jaar, Tom Ariesen. Zijn jongere broer Julian mocht de beker voor de snelste jongen in ontvangst nemen. Winnaar bij de dames was Hanneke Schoeman, snelste meisje was Liv Terschegget. Wethouder Dylan Lochtenberg reikte de prijzen uit.

Gratis de ijsbaan op 

Kerstmannen van groot tot klein en van alle leeftijden deden mee aan de Santa Run. Na afloop mochten ze in hun Santa Run outfit gratis de ijsbaan op, waar het nog lang gezellig bleef. Rotaryclub Veenendaal Regio, die de Santa Run organiseerde, kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, mede dankzij de inzet van vele vrijwilligers en sponsoren en de medewerking van Sportservice Veenendaal en atletiekvereniging VAV.

De Veenendaal Rotary Santa Run maakt deel uit van Veenendaal Verlicht Veenendaal, een actie van, voor en door Veenendalers, waarmee dit jaar drie lokale goede doelen worden ondersteund: Stichting Buitenzorg, MOMO Theaterwerkplaats en Stadsakkers Veenendaal.

Vertegenwoordigers van deze drie organisaties mochten zaterdag na de Santa Run meteen een cheque in ontvangst nemen, met elk een bedrag van 3000 euro. Naast de Santa Run en de bijdrage van sponsoren, bracht ook de verkoop van symbolische lampjes voor de kerstboom op de Markt geld op voor deze goede doelen.

Veenendaal is niet de enige plaats waar een Rotary Santa Run wordt gehouden. In meer dan 50 steden lopen kerstmannen mee voor verschillende goede doelen. Naast de lokale goede doelen is dit jaar vanuit de opbrengst ook de Nierstichting met een bijdrage gesteund.

Een van de jongste deelnemers aan de Veenendaal Rotary Santa Run.
Na afloop vermaakten de deelnemers zich op de ijsbaan van Veenendaal On Ice.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie