Op de foto de delegatie van het ministerie, IW4, Reinaerde en De Blink.
Op de foto de delegatie van het ministerie, IW4, Reinaerde en De Blink.

Landelijke belangstelling innovatieve samenwerking De Blink, IW4 en Reinaerde

25 april 2019 om 15:50 Algemeen

Veenendaal - Bij IW4 aan de Transformatorweg in Veenendaal is een innovatieve samenwerking gestart door De Blink, IW4 en Reinaerde. Het doel is om de overgang tussen school, dagbesteding en (beschut) werk te verkleinen.

Een innovatieve samenwerking waarvoor een delegatie vanuit het Ministerie van Sociale Zaken afreisde naar Veenendaal. Zij wilden meer horen over de aanleiding, opzet en resultaten. De samenwerking startte vanuit de vraag van deelnemers vanuit sociaal werkbedrijf IW4 en Reinaerde, die ondersteuning biedt aan mensen met een beperking. Er miste een goede plek voor mensen die graag een stap willen maken vanuit dagbesteding naar beschut werk, of andersom. Mensen voor wie het arbeidstempo bij IW4 te hoog werd, maar wel graag bij hun collega’s wilden blijven werken. De Blink, school voor speciaal onderwijs, is later aangesloten met het Leren Op Locatie. Vanuit het Ministerie was er veel waardering voor dit initiatief, wat helemaal in lijn is met de gewenste richting waarbij er voor iedereen een plek is in de samenleving.

Meer informatie: Gert Jan van der Kaaden, IW4, g.van.der.kaaden@iw4.nl, Ingrid van Tweel, Reinaerde: Ivtweel@reinaerde.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie