Classic Races 2018
Classic Races 2018 Hans van Walsem

Vijfentwintigste Classic Races Veenendaal

21 juli 2019 om 12:09 Algemeen

Een jubileumeditie voor de Stichting Klassieke Motorsport Veenendaal (SKMV): dit jaar is het alweer de 25e keer dat zij de Classic Races organiseren.

Veenendaal - Inmiddels is Veenendaal een begrip geworden op de landelijke agenda voor de nostalgische racefans. Zowel op vrijdag avond 16 augustus als op zaterdag 17 augustus zijn er weer honderden rijders aanwezig op bedrijventerrein “De Faktorij” om hun ronden op het uitdagende stratencircuit te rijden. Vanaf de A12 zijn zij al te zien op het lange rechte stuk richting de laatste bocht voor start/finish op de Gildetrom. Van 50 tot en met 500 cc, alle motoren zijn van voor 1973 maar hebben de vaart er nog goed in zitten. Ook de altijd spectaculaire zijspannen en de oldtimers zijn aanwezig. Bezoekers kunnen langs het hele circuit en in het rijderskwartier terecht om alles te bekijken. Op vrijdagavond is om 19 uur de 2-uurs koppelrace met Le Mans start en doorlopend rijders wissels.

Op zaterdag zijn in de ochtend de trainingen en vanaf 13 uur de races in alle klassen. Het belooft weer een mooie dag met een groot deelnemersveld te worden. Het geluid en de geur van ouder racemachines zullen weer voor een historische racesfeer in Veenendaal zorgen, en dat al voor de 25e keer. Dankzij een groot team van 25 vrijwilligers en 10 kassamedewerkers behoren de Classic Races in Veenendaal tot de oudste evenementen in Nederland op dit gebied. Aangezien het dit jaar een jubileum editie betreft is er een speciale prominenten klasse in het leven geroepen: oud-kampioenen en TT rijders zoals Aalt Toersen, Jan de Vries, Teunis Ramaker, Jos Schurgers en Theo Timmer rijden dit jaar mee met de Rookie klasse. Zij zijn uitgenodigd om samen met de Rookie rijders te bepalen wat de doorslag geeft: leeftijd of ervaring. Zowel voor motorfans als gezinnen zijn de Races een prachtig uitje. Langs start/finish is er een terras met vrij uitzicht en de gelegenheid voor een hapje en drankje. En in het rennerskwartier zijn alle motoren rustig te bekijken en een foto samen met een machine mag altijd. U bent van harte welkom.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie