Dag van de Mantelzorg: luxe high tea en een goed gesprek

18 oktober 2019 om 00:00 Algemeen

Rhenen - Op zaterdag 9 november vindt de Dag van de Mantelzorg plaats in de gemeente Rhenen. Op deze dag maakt de gemeente haar waardering kenbaar voor mensen die langdurig en intensief zorgen voor hun naaste. Deze keer verzorgt Bakkerij & Brasserie Van Toor een heerlijke high tea in het Huis van de Gemeente. Wethouder Jolanda de Heer opent de high tea om 15.00 uur. 

Zorgen voor elkaar hoort bij het leven. Maar het is zeker geen vanzelfsprekendheid. Het kan gaan om levenslange zorg, voor een kind met beperkingen. Of zorg die langzaam intensiever wordt, bijvoorbeeld bij dementie. Ook zijn er zorgsituaties waarin psychische problemen spelen. Dan is er soms even heel veel zorg nodig, en soms helemaal niet. Iedere situatie is uniek. En iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om.

Het is fijn om vrienden en familie te hebben die in de zorg delen of juist voor prettige afleiding zorgen. Ook helpt het als u zelf zoveel mogelijk gezond bent en kunt blijven. Een luisterend oor is ook erg nodig, soms. Vanuit het Mantelzorgknooppunt ondersteunen we contactgroepen: daar kunt u ervaringen delen met ‘gelijkgestemden’.

Tijdens de Dag van de Mantelzorg vertellen we u er graag meer over. En we gaan met elkaar in gesprek: wat helpt u om de zorg op úw manier te kunnen blijven verlenen? En wie kan daar iets in betekenen voor u?

Aanmelden nu mogelijk

Meld u nu aan voor de Dag van de Mantelzorg op zaterdag 9 november. Kom genieten van een heerlijke high tea met zoete en hartige hapjes en muzikale begeleiding. De inloop is vanaf 14.30 uur; om 15.00 uur opent wethouder Jolanda de Heer de high tea, die duurt tot 16.30 uur.

Opgave via Kitty van den Hoek, Mantelzorgknooppunt Rhenen, 06 45849059 en mantelzorg@rhenen.nl. Degene voor wie u zorgt, is ook van harte welkom. Kunt u niet komen, bijvoorbeeld vanwege de zorg? Maar staat u wel ingeschreven als mantelzorger? Dan krijgt u toch een cadeautasje met inhoud thuisbezorgd. U kunt via de genoemde contactgegevens laten checken of u ingeschreven staat.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie