Kort voor de officiële opening: burgemeester Kats houdt een inleiding. Kids luisteren belangstellend toe maar willen eigenlijk zo snel mogelijk glijden. Links speeltuinvoorzitter  Gijs van Leeuwen. (Foto's: Pieter Vane)
Kort voor de officiële opening: burgemeester Kats houdt een inleiding. Kids luisteren belangstellend toe maar willen eigenlijk zo snel mogelijk glijden. Links speeltuinvoorzitter Gijs van Leeuwen. (Foto's: Pieter Vane)

Femke en Amber glijden banen open

27 oktober 2019 om 11:05 Algemeen

Veenendaal - Femke en Amber hadden zaterdagochtend de eer om de nieuwe superglijbaan in speeltuin De Pol aan de Prinsesselaan officieel in gebruik te mogen nemen. Burgemeester Gert-Kan Kats en vele tientallen ouders waren daarvan getuige. Kort daarna holden de buurtkinderen naar het nieuwe speeltoestel om het allemaal even te proberen.

Burgemeester Kats trok samen met de kinderen een vel papier bij het einde van de dubbele glijbaan weg waarna de namen zichtbaar werden: Noord-Pol en Zuid-Pol.
Voor de speeltuin is dit een nieuw hoofdstuk uit de historie die teruggaat naar 1966. Toen werd de speeltuinvereniging opgericht, op de oude velden van voetbalclub GVVV.
Een jaar later werd de kinderaccommodatie geopend.
Vanwege de geboorte van Prins Willem-Alexander kreeg het bestuur onder meer een draaimolen en een familieschommel aangeboden.
Die zijn reeds lang verdwenen omdat de veiligheidseisen steeds verder zijn aangescherpt. Van dien af aan draagt de speeltuin de naam van onze huidige koning, maar werd in de volksmond al snel vereenvoudigd naar de naam van de wijk: De Pol.

Vervangen

De glijbaan van speeltuin De Pol was hard aan vervanging toe. Hij voldeed niet meer aan de huidige steeds strenger wordende eisen. In eerste instantie werd nog gedacht aan reparatie maar de staat was dermate slecht dat het vervangen moest worden.
Daarom werd aan de gemeente een eenmalige subsidie van 49.000 euro gevraagd. De gemeente wilde daar niet in meegaan.

Teveel geld

Reden: de speeltuinvereniging heeft teveel geld in kas. Ondanks het verweer dat dit geld bestemd is voor de bouw van een nieuw clubhuis, men gebruikt nog een oud noodgebouw, ging de gemeente daar niet in mee. De bouw van een nieuw club moet dus nog even in de koelkast.

Zaterdagochtend was de opening. Er stonden veel ouders met kinderen en belangstellenden te wachten. Voorzitter Gijs van Leeuwen opende de ochtend met een korte toespraak waarin hij aangaf dat de oude glijbanen echt aan vervanging toe waren met opsomming van de geconstateerde gebreken.

Indrukwekkend

Burgemeester Kats hield hierna een korte toespraak en vond de glijbanen zoals deze er nu bij staan indrukwekkend.
Tijdens zijn toespraak klommen Femke en Amber, zij mochten de glijbanen openen, naar boven waarop de burgemeester in samenspraak met de voorzitter het startsein gaf dat ze naar beneden konden komen.

Tevoorschijn

In een spannende paar tellen scheen er even niets te gebeuren tot onder luid gejuich eerst in de ene buis, dan in de andere buis, het voor de opening bevestigde papier scheurde en de meiden, Femke en Amber, te voorschijn kwamen.

Confetti

Ook het confettikanon liet kort daarna van zich spreken. Tenslotte werd door de burgemeester samen met de meiden de namen van de nieuwe glijbanen onthuld, respectievelijk ‘Noord-Pol’ en ‘Zuid-Pol’.
Die namen zijn overigens zelf door de kinderen bedacht.

De accommodatie trekt kinderen uit heel Veenendaal (denk bijvoorbeeld aan verjaardagsfeestjes!) maar ook uit de regio. Hele schoolklassen hebben hier geweldig naar hun zin.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie