Op de foto vlnr Adri Janssen (fractievoorzitter), Ronald van der Weerd (raadslid), Nelleke Roelofsen (raadslid) en Saïd el Hassnaoui (raadslid).
Op de foto vlnr Adri Janssen (fractievoorzitter), Ronald van der Weerd (raadslid), Nelleke Roelofsen (raadslid) en Saïd el Hassnaoui (raadslid).

Partij in actie tegen eenzaamheid

24 januari 2020 om 10:41 Algemeen

Veenendaal - De Veenendaalse politieke partij ProVeenendaal voert ‘strijd’ tegen de eenzaamheid. Men heeft er zelfs een pilot van gemaakt. De partij vindt het namelijk belangrijk dat iedereen die dat wil, mee doet in Veenendaal.

‘’Niet voor niets was dit onze slogan tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen,’’ zegt raadslid Nelleke Roelofsen.
‘’’Sta Op(en)´. Hiermee wilden en willen wij aangeven dat als je niet op staat of open staat, alles bij het oude blijft. Dat kan fijn zijn, maar dat geldt niet voor iedereen.
Met vier raadsleden, een wethouder, twee schaduwraadsleden en een groot aantal ProVeenendaal-leden zetten we ons in voor deze gemeente naast onze eigen werkzaamheden.’’

Mooi en inspirerend

Ze stelt dat het ‘’mooi en inspirerend is om te doen. Naast de politieke agenda en vergaderingen, leggen wij maandelijks werkbezoeken af. Gelukkig weten ook de inwoners ons goed te vinden. Wekelijks krijgen wij vragen van inwoners die wij beantwoorden. Vaak kunnen we zaken oplossen. Een enkele keer lukt ons dat niet. Ondanks dat we onze uiterste best doen, snappen we dat de inwoner dan teleurgesteld is. Door open en transparant te zijn naar de inwoner is er meestal wel begrip.’’

Eenzaamheid

Eind 2019 is de partij gestart met de actie Sta Op tegen eenzaamheid. Nelleke: ‘’We zijn de straat op gegaan om met inwoners in gesprek te gaan en zo te ‘voelen’ waar de eenzaamheid zit.
Daar zijn schrijnende verhalen uit voortgekomen, maar ook hele prachtige verhalen. Er wordt al veel gedaan in Veenendaal en daar zijn wij blij mee.
Is het dan nu klaar? Nee dat is het niet. Wij gaan en blijven ons inzetten tegen eenzaamheid en hebben inmiddels al persoonlijke vervolggesprekken gevoerd en worden er nog steeds op allerlei plekken binnen Veenendaal gesprekken gevoerd, folders uitgedeeld en neergelegd. Zo willen/kunnen we iedereen bereiken.’’

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Nelleke: ‘’Soms klinkt het zo eenvoudig. Ga eens naar een buurtbijeenkomst, een sportvereniging, ga aan de slag als vrijwilliger. Maar niet iedereen durft die drempel over te stappen.’’

Onzeker

‘’Voor de meeste mensen lijkt die drempel klein, maar in de ogen van mensen die vaak onzeker zijn door hun eenzaamheid, is die drempel torenhoog.
Díe mensen, die reiken wij de hand, we gaan mee en helpen waar mogelijk is en waar gewenst.’’

Ze laat tenslotte weten: ‘’Bent of kent u iemand die zich alleen voelt?
Schroom dan niet maar stuur een mail naar: info@pro-veenendaal.nl met uw telefoonnummer, dan nemen wij contact met u op.
U hoeft zich geen zorgen te maken over uw privacy.
Wij gaan discreet om met uw gegevens en vanzelfsprekend ook met uw verhaal.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie