Lars van Ravenswaaij werd de beste karter in de competitie van The Maxx.

Lars van Ravenswaaij is karter van het jaar bij The Maxx Veenendaal

27 januari 2020 om 17:02 Algemeen

Veenendaal - Op woensdag 22 januari werd de spannendste kartwedstrijd van het jaar georganiseerd bij The Maxx Veenendaal; de Kampioenenrace! In 2019 konden alle karters zich kwalificeren voor deze race door de snelste maandtijd te noteren.

In totaal waren er 11 deelnemers aanwezig en uiteindelijk ging Lars van Ravenswaaij er wederom met de titel vandoor.
Elf rijders waren deze avond aanwezig om uit te maken wie zich de kampioen der kampioenen van 2019 mocht noemen. Deze groep bestond uit: Jamy van den Berg, Rik Bouman, Bas van der Hout, Sander Robbertsen, Owen Dudok van Heel, Tim van der Heiden, Luuk van de Haar, Wesley van de Haar, Niek de Graaf, Ben van de Pavert en Lars van Ravenswaaij.
Tijdens de kwalificatie mochten alle rijders gezamenlijk de baan op om een rechtstreekse plek in de finale te bemachtigen.
De strijd om Pole Position ging uiteindelijk tussen Lars (P1), Owen (P2) en Rik (P3). Samen met Tim en Ben mochten zij direct door naar de finale en konden zij vanaf de eerste startplaatsen vertrekken.

Troostfinale

De overige 6 rijders moesten in de troostfinale zorgen dat ze in de top 3 zouden finishen. Deze rijders mochten namelijk nog door naar de grote finale, maar moesten dan wel achteraan starten. Uiteindelijk wist Niek de race te winnen, op de voet gevolgd door Sander en Wesley.
De Grande Finale van de kampioenenrace, tijd om te beslissen wie er met de grote wisselbeker vandoor mocht. Tijdens de 15 minuten durende race moesten de rijders één pitstop van 10 seconden maken. Na alle pitstops wist Lars van Ravenswaaij aan het langste eind te trekken en als 1e te finishen. Rik werd 2e, gevolgd door Owen, Niek en Sander.
Na de race werd er echter besloten om een tijdstraf van 5 seconden aan Rik toe te kennen voor de te hoge snelheid in de pitstraat. Hiermee miste hij op een haar na het podium. Niek kon zijn geluk niet op, hij zag de 3e plaats ineens aan hem toegekend worden.