GVVV MO17-1 2019/2020
GVVV MO17-1 2019/2020

gvvv mo17-1 zorgt voor bekerkraker op Panhuis

6 maart 2020 om 11:00 Algemeen

Veenendaal - Een verslag van ‘Jaap Voetbal’.

‘Spanning/topniveau/teamprestatie/gerechtigheid/kwaliteitsvoetbal.’ Om dit bericht maar te beginnen met een paar kreten die op woensdagavond 4 maart op sportpark “Panhuis” van toepassing waren op het meisjesteam van GVVV MO17-1. 


Op het programma stond het bekerduel in de 1/8e finale tegen de zeer sterke tegenstander FC De Bilt. Al een paar jaar is FC De Bilt een geduchte tegenstander voor onze meiden. Van de 7 ontmoetingen de afgelopen jaren werden er 4 in winst omgezet.
In 2017 werd De Bilt in eigen huis door ons team verslagen in de 1/2 finale van de bekerstrijd waarna de KNVB beker gewonnen werd.
De Bilt was in afgelopen najaarscompetitie, in de Hoofdklasse West 1, de enige tegenstander waarvan de meiden tot op heden nog verloren. Ze gingen geflatteerd en zeer onterecht met 3-1 ten onder.
Dit moest nu in de bekerwedstrijd “recht” gezet worden. De Bilt is in de huidige voorjaarscompetitie overgegaan naar de 4e Divisie, het hoogste niveau in deze leeftijdscategorie, in het leven geroepen om talententeams meer uitdagingen te geven en de stap naar het topniveau in het vrouwenvoetbal kleiner te maken. Ook GVVV MO17-1 mocht hieraan meedoen (gezien de resultaten de afgelopen jaren) maar heeft er vanaf gezien aangezien er 2 meiden te jong ?? waren en die dan uit het team moesten.
Voor volgend seizoen (dan 2e jaars 17) zal de 4e Divisie voor dit team zeker het niveau gaan worden om door te ontwikkelen. De doelstellingen voor dit seizoen waren en zijn dan ook hoog. Tot het einde meedoen om het kampioenschap in de Hoofdklasse West 1 en zo lang mogelijk mee blijven doen in het bekertoernooi. De doelstellingen zijn nog steeds binnen handbereik.
Nu weer terug naar de bekeravond van 4 maart. Onder toeziend oog van een groot aantal toeschouwers, veel “blauwe” maar ook een grote groep “rode” De Bilt aanhangers hadden zich om veld 1 verzameld. Bij het begin van de wedstrijd werden de “blauwe” meiden onthaald met fakkels door een grote groep (leeftijdsgenoten) GVVV supporters.
Het was niet nodig om de meiden op scherp te zetten. Dit deden ze zelf wel omdat de tegenstander en het belang wel duidelijk was.
De insteek van de voorbespreking was ook eenvoudig. Gewoon blijven voetballen zoals we gewend zijn, positiviteit/strijdvaardig en combinatievoetbal over alle schijven. Dit blijven doen ongeacht het wedstrijdverloop.
Vanaf minuut 1 speelden we pressie-voetbal waren we de bovenliggende partij en hadden 80% balbezit. De Bilt kwam er niet aan te pas en kreeg geen moment de kans om in de wedstrijd te komen.
Door 2 counters en onachtzaamheid in onze verdediging stonden we snel met 0-2 achter. Onbegrijpelijk maar waar.
Het spelbeeld veranderde niet en de meiden lieten zien dat dit “rechtgezet” ging worden. De druk op De Bilt werd alsmaar groter en onze doelpunten konden niet uitblijven. Een grote kracht van De Bilt is hun keepster. Dit meisje is al vele jaren van uitzonderlijke klasse en weet ballen tegen te houden die normaliter gewoon in het net verdwijnen. Ook deze wedstrijd liet ze dat weer zien.
Zonder de Bilse topkeeper hadden de meiden al met ruime cijfers voor gestaan. Vlak voor het einde van de 1e helft kwam na weer een mooie GVVV aanval de bal vanaf links bij Rihab terecht die de bal prachtig beheerst plaatse in de korte hoek. Kort hierna gingen we rusten en kregen de meiden nog meer “vuur” in zich. De rust gaf even de kans om een paar puntjes op de i te zetten.
De 2e helft gaf hetzelfde spelbeeld, GVVV aan de bal en in de aanval en De Bilt met alle macht proberen de blauwe leeuwinnen tegen te houden en te blijven loeren op de counter.
De gelijkmaker kon niet uitblijven. Kort in de 2e helft was de 2-2 een feit door een doelpunt van Ilse.
En nu doorstomen was het motto van de meiden. En dit deden ze. Elisa maakte de 3-2 en de 4e kon niet uitblijven. Echter een speelster van de Bilt werd net buiten het strafschopgebied iets teveel ruimte gegeven en met een afstandsschot wist deze de 3-3 te maken. De koppies bleven omhoog, het voetbal bleef van hoog niveau en alle ingrediënten voor een mooie bekeravond bleven aanwezig.
Helaas bleef de winnende treffer uit en moesten penalty’s de beslissing geven.
Even als team mekaar goed aangekeken en moed ingesproken om de penalty’s achter de topkeeper van de Bilt te krijgen.
Door de grote teamgeest van de meiden en de positiviteit naar elkaar toe is het falen met het missen van een penalty geen issue.
We winnen met elkaar en verliezen met elkaar.
De Bilt mocht aanleggen voor de 1e penalty en die werd gelijk hoog over geschoten. En weer konden we vanuit een voorsprong de serie ingaan.
Onze penalty nemers, Nadine/Romaissa/Danique/Elisa en Carmen bleven koelbloedig en wisten te scoren. De Bilt deed dat ook nog 4x waardoor we met 5-4 de penaltyreeks wonnen.
Een zeer terechte uitslag aangezien De Bilt geen enkel moment recht mocht hebben op de overwinning. Het voetbal van GVVV was een reclame voor het meidenvoetbal in de leeftijdscategorie MO17.
Om de objectiviteit te meten van dit artikel is het wedstrijdverslag van De Bilt als bijlage toegevoegd waarin ook alle lof naar de meiden van GVVV gaat.
Op naar de 1/4 finale van de beker en hopen op nog meer gedenkwaardige wedstrijden.

https://www.fcdebilt.nl/einde-bekersprookje-mo17-1-na-thriller-in-veenendaal/
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie