Nina Pijl schuift de ring om de vinger van Corrie van Rabenswaaij-Bos. De 81-jarige is dolblij dat ze de ring weer terug heeft. (Foto: Arie Pijl)
Nina Pijl schuift de ring om de vinger van Corrie van Rabenswaaij-Bos. De 81-jarige is dolblij dat ze de ring weer terug heeft. (Foto: Arie Pijl)

Na publicatie in deze krant: gouden trouwring terug!

27 april 2020 om 14:52 Algemeen

Door Martin Brink

Veenendaal - Corrie van Rabenswaaij-Bos heeft haar gouden dubbele trouwring terug! Maandagmiddag 20 april verloor ze het kleinood, vier dagen later hoorde ze dat de ring was gevonden. Beter gezegd: in de krant stond want naar aanleiding van de publicatie in de Rijnpost van woensdag reageerde ‘s avonds laat haar zoon Arie.

De 81-jarige Corrie van Rabenswaaij kan haar geluk niet op bij het horen van het goede nieuws. ‘’Ik laat hem direct wat kleiner maken zodat hij niet meer van mijn vinger afglijdt!’’ Ook op dringend advies van haar kinderen, trouwens. In deze tijd van verplicht binnen zitten en zo weinig mogelijk contact met anderen zoeken, is dit het nieuws waarop ze wel gehoopt had maar zeker niet verwacht!

De Goudreinet

Want wat is er gebeurd? Maandagmiddag gaat ze vanaf het appartementencomplex waar ze woont op de fiets naar het centrum om onder meer bij groentewinkel De Goudreinet aan het begin van de Hoofdstraat een en ander te halen.
‘’Toen ik even op de fiets zat merkte ik al snel dat de ring niet meer om mijn vinger zat! Ik weer terug naar de groenteboer. Daar was geen ring als gevonden voorwerp gemeld. Ze gingen alle kratten goed na maar er was niets te vinden. Ook buiten lag hij niet. Thuisgekomen heb ik het halve huis overhoop gehaald, want ja dat ga je toch doen. Weer niets. Ik heb met de buren er over gesproken en uiteindelijk heb ik me overgegeven, het was immers mijn eigen schuld.’’

Naar de krant

Arie en Nina Pijl deden die maandagmiddag daar ook hun inkopen en zetten de fietsen tegen de boom er tegenover. Nina: ‘’Ineens zie ik bij het spiegeltje van de boom iets liggen. Toen ik het oppakte zag ik het: het is een ring! Ik denk: wat is dat nu?’’ Ze zagen meteen dat het een ring was met emotie en schakelden de krant in. ‘’We konden het aangeven bij de politie maar die verwijst je dan door bij de afdeling Gevonden Voorwerpen op het gemeentehuis. En dan belandt het op de grote hoop,’’ meldde Arie Pijl eerder. Een actie op www.rijnpost.nl, Facebook en Twitter werd weliswaar vaak gelezen en gedeeld, maar het leverde niets concreets op. Totdat de krant verscheen. Corrie van Rabenswaaij: ‘’Mijn buurvrouw kwam aan het begin van de middag naar mij toe gelopen. Heb je de krant al gezien? Je ring staat er in! Ik zeg, nee, hoe kan dat nou? Toen ik het direct las was ik zo beduusd dat ik mijn zoon heb gevraagd om contact op te nemen.’’

Samensmelting

Bas en Corrie trouwden in Rotterdam en verhuisden later naar Veenendaal. Man Bas overleed zeven jaar geleden. Corrie besloot een mooie samensmelting van de ringen te laten maken. Een troostrijk aandenken aan een gelukkig huwelijk. ‘’Dat deed ik bij juwelier Van Manen,’’ weet ze nog. ‘’Er waren verschillende mogelijkheden. Dit vond ik de mooiste combinatie.
De bovenste ring is iets naar boven opgerekt en er werd een briljantje ingezet.’’
Maar hoe is dat toch allemaal gekomen, dat verlies van zo’n belangrijke herinnering? Is die ring spontaan van de vinger gegleden? Dat lijkt er wel op. Bij het in de tas stoppen van de groenten die waren gekocht. Corrie van Rabenswaaij: ‘’Ik draag ‘m altijd aan mijn rechterhand. Maar ik kreeg de laatste tijd last van artrose aan die vinger en de ring begon te knellen. Ik heb ‘m afgedaan en aan een linkervinger geschoven.
Daar was-ie weer te wijd. Ik was al van plan om ‘m kleiner te maken, maar dat ga ik nu wel direct doen!’’
De redactie van deze krant heeft beiden bij elkaar gebracht door de nummers uit te wisselen. En zo keerde nog diezelfde avond de ring terug.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie