De start van de 5 kilometer in 2019.
De start van de 5 kilometer in 2019. Foto: Sportservice Veenendaal/ Ted Walker

Jubileumeditie Veenendaal City Run Gaat niet door

19 juni 2020 om 18:58 Algemeen

Veenendaal - De Veenendaal City Run die dit jaar gepland stond voor vrijdag 16 oktober gaat niet door. Dit heeft Sportservice Veenendaal besloten. In eerste instantie is nog gekeken of de belevingsloop vol licht en geluid kon worden verplaatst, maar dit bleek helaas niet mogelijk.

De Veenendaal City Run zou dit jaar voor de vijfde keer worden georganiseerd. De belevingsloop vol licht en geluid door Winkelstad Veenendaal is inmiddels een begrip en niet meer weg te denken van de regionale hardloopkalender. Helaas zorgen de ontwikkelingen rond corona voor veel onzekerheid. Daarom is besloten om niet te starten dit jaar. Harm-Jan van Ginkel, van Sportservice Veenendaal, licht toe: “ Het is jammer dat we niet kunnen starten, maar het is de enige goede keuze. We willen de City Run op een veilige en verantwoorde manier organiseren. Als dat niet kan, dan houdt het helaas op. We hebben nog gekeken of een start later in het jaar mogelijk was, maar helaas bleek dit niet mogelijk.”

Scoolrunning

De unieke loop met licht en geluid trekt elk jaar veel enthousiaste lopers van alle leeftijden. Bovendien was de City Run de jaarlijkse de afsluiting van het schoolproject ‘Scoolrunning’, waarbij honderden middelbare scholieren uit Veenendaal in acht weken tijd toewerken naar 2,5 kilometer hardlopen. Dit schoolproject gaat nog wel door, maar in aangepaste vorm. “We gaan de komende weken in gesprek met alle middelbare scholen om te kijken hoe we dit samen op een goede manier kunnen organiseren.” besluit Harm-Jan.

Meer informatie

Voor meer informatie kun je terecht op www.veenendaalcityrun.nl of stuur een e-mail naar: cityrun@sportserviceveenendaal.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie