Oscarwinnaar Parasite is terug in het Filmhuis Veenendaal.
Oscarwinnaar Parasite is terug in het Filmhuis Veenendaal.

Parasite terug in het filmhuis

25 augustus 2020 om 12:55 Algemeen

Veenendaal - Niet voor het eerst kunnen filmliefhebbers aanstaande zaterdagavond 29 augustus om 20.00 uur kijken naar de hitfilm Parasite. Filmhuis Veenendaal beleefde eerder al succesvolle avonden met deze meest recente Oscarwinnaar voor ‘beste film’.
Ook De Beentjes van Sint Hildegard wordt zondagmiddag 30 augustus om 14.30 uur wegens succes herhaald.


Ki-taek en zijn werkloze familie verkeren in geldnood. Ze leven in een krappe en duistere woning zonder toegang tot internet. Zijn kinderen besluiten op een dag om een diploma te vervalsen zodat zijn zoon de privéleraar van de rijke familie Park kan vervangen.

Misbruik

Eenmaal in de wereld van de rijke familie beland, maakt hij van zijn nieuwe positie misbruik om ook zijn gezinsleden aan een baan te helpen.
Wanneer het plan lijkt te slagen, volgt een verras-sing. De Zuid-Koreaanse film kreeg het dit jaar als eerste niet-Engelstalige film voor elkaar om er vandoor te gaan met de belangrijkste Oscar.

De Nederlandse film De Beentjes van Sint Hildegard, van succesregisseur Johan Nijenhuis, blijkt een schot in de roos bij de bezoekers van Filmhuis Veenendaal.

Website

Houd de website www.filmhuisveenendaal.nl nauwlettend in de gaten, want deze film staat nog vaker op het programma in september.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie